Gegrilde kipbrochettes met satésaus

Ingrediënten
4 personen

» 8 kipbrochettes
» 1 Spaanse peper
» 1 handvol verse koriander
» 2 eetlepels gezouten pinda’s
» 2 limoenen

Voor de satésaus
» 1 teentje knoflook
» 2 eetlepels sojasaus
» 4 eetlepels pindakaas
» Het sap van 1 limoen
» 1 koffielepel cayennepeper
» 1 koffielepel komijn
» 1 koffielepel gemalen koriander
» 1 koffielepel gemalen gember
» 1 koffielepel suiker
» Peper en zout
» 200 ml water

Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een kan. Schuif het mes op de bamix en mix. Zet even aan de kant.
  2. Gril de kipbrochettes op de barbecue of in de grillpan. Serveer op een schaal, samen met de pot saus. Bestrooi met verse koriander en gemalen pinda’s. Werk af met partjes limoen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groene gazpacho

Ingrediënten
2 personen

» 1 teentje knoflook
» 1 biokomkommer
» 250 g verse erwtjes
» 2 eetlepels Griekse yoghurt
» 1 handvol basilicum (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
» Het sap van 1 limoen
» 2 tot 3 eetlepels olijfolie
» 1 glas water
» Zout
» Peper
» Pijnboompitten
» 150 g feta

groene gazpacho

Bereiding

 

  1. Was de komkommer en snij hem in grote stukken. Was ook de erwtjes onder stromend koud water. Rooster de pijnboompitten in een pan op een gematigd vuur (let op dat ze niet verbranden).
  2. Doe de komkommer, de erwtjes, het teentje knoflook, de Griekse yoghurt, de basilicum, het limoensap, de olijfolie en het glas water in een kan.
  3. Schuif het mes op de bamix en mix de gazpacho fijn. Breng op smaak met peper en zout. Vul twee diepe borden, strooi er de verkruimelde fetakaas en de pijnboompitten over en werk af met een scheutje olijfolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer lekker fris.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Naan met knoflook

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 10 min

» 285 g Griekse yoghurt
» 250 g zelfrijzend bakmeel
» 1/2  koffielepel zout
» 3 eetlepels gesmolten boter
» 2 teentjes knoflook
» 1 koffielepel koriander of fijngesnipperde verse peterselie

Bereiding

 

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, de Griekse yoghurt en het zout in de SliceSy van de bamix. Mix tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
  2. Verdeel het naandeeg in acht gelijke porties. Bestrooi je werkblad met fijn laagje bloem. Vlak elk deegbolletje af met een deegroller. Zorg dat je een platte, ovale vorm van zo’n 3-4 mm dik verkrijgt.
  3. Laat een antiaanbakpan op een gematigd vuur opwarmen. Leg er dan een deegportie in en laat die aan elke zijde drie minuten bakken. Doe zo verder tot alle naanbrood gebakken is.
  4. Meng de gesmolten boter en de fijngesneden knoflook in een kom. Besmeer elke naan met lookboter en werk af met wat koriander of versnipperde peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Gevulde snijbietbladeren

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 25 min – Kooktijd: 30 min

» 300 g varkensgehakt
» 300 g kalfsgehakt
» 1 bundel snijbieten
» 50 g geroosterde pijnboompitten
» 40 g oud brood
» 40 g ongezouten boter
» 50 cl gevogeltebouillon
» 10 cl witte wijn
» 1 grote ui
» 2 teentjes knoflook
» 2 eetlepels peterselie
» 3 eetlepels olijfolie
» Peper en zout

Bereiding

 

  1. Mix het oud brood met de bamix tot paneermeel. Versnipper de peterselie.
  2. Scheid de snijbietbladeren en was ze. Verwijder de middennerf. Laat ze 1 minuut schrikken in kokend water. Giet de bladeren af en leg ze op een schone doek.
  3. Hak de knoflook en de ui fijn met de bamix. Bak ze in de olijfolie tot ze smeuïg zacht zijn.
  4. Meng het varkens- en kalfsgehakt in een grote kom. Voeg er de knoflook, de ui, het paneermeel, de pijnboompitten en de peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Erwtenbeignets

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 8 min

» 500 g gekookte erwten
» 70 ml ricotta
» 60 g kikkererwtenmeel
» 45 g havervlokken
» 2 eieren
» 2 eetlepels peterselie
» 2 eetlepels neutrale olie
» 1 lente-ui
» 1 koffielepel bakpoeder

Bereiding

 

  1. Doe de helft van de erwten, het lente-uitje en de peterselie in een kom en mix met de bamix. Het mengsel moet mooi glad zijn.
  2. Voeg een voor een de eieren, de ricotta, de havervlokken, het bakpoeder en het kikkererwtenmeel toe en meng tot zich een gelijkmatige pasta vormt. Roer er voorzichtig de rest van de erwtjes door.
  3. Doe wat olie in een pan en verwarm die op een gematigd vuur. Maak je beignets door grote lepels deeg in de pan te laten zakken. Bak ze langs beide zijden drie minuten, tot ze goudgeel zijn.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Romige wortelsoep met verse kurkuma

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd 30 min

» 900 ml groentebouillon
» 400 ml kokosmelk
» 350 g wortels
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 30 g verse kurkuma
» 15 g verse gember
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 eetlepel citroensap
» Peper
» Zout

Bereiding

 

  1. Pel de ui en knoflook en snij ze in stukken. Doe ze in een pan met olijfolie en fruit ze op een zacht vuurtje. Als ze glazig zijn, voeg je er de schoongemaakte en in grove stukken gesneden wortels, gember en kurkuma aan toe. Roer en laat zo’n 2 min bakken.
  2. Voeg er vervolgens de groentebouillon, het citroensap, de kokosmelk en de nodige kruiden aan toe. Laat alles gedurende 20-25 minuten pruttelen. Wanneer de wortels zacht en gaar zijn, haal je de pan van het vuur.
  3. Mix je soep nu met bamix. Serveer ze met kokosmelk en zwarte sesamzaadjes.

Smakelijk eten!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Thaise rijstkoekjes met zalm en chili-limoenmayo

Ingrediënten
Voor 4 personen

» 250 g sushirijst
» 10 g koriander, grof gehakt
» 1 stengel citroengras, buitenste bladeren verwijderd en grof gehakt
» 2 lente-uiten, grof gehakt
» 2,5 el rijstazijn
» snuifje zout
» 250 g gekookte zalm
» arachideolie

Voor de chili limoenmayo

» 1 ei
» 1 tl mosterd
» 350 ml arachideolie
» sap van 1 limoen
» peper en zout
» 1,5 tl sriracha

Voor de afwerking

» limoenpartjes
» koriander, alleen de blaadjes
» 1 lente-ui, in schuine stukjes gesneden
» 1/2 rode chili, gehakt
» 1 komkommer, in linten gesneden met een dunschiller
» 1 rode ui, in halve maantjes gesneden en geweekt in rijstazijn

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat lichtjes afkoelen.
Mix intussen koriander, citroengras, chili, lente-ui, rijstazijn, suiker en zout in de bamix hakmolen of processormolen glad.
Trek de zalm in stukjes van elkaar. Meng het koriander-rijstazijnmengsel en de zalm met een vork door de rijst. Vorm er burgertjes van.
Verhit 1 cm arachide-olie in een koekenpan met antikleeflaag op hoog vuur. Bak er de rijstkoekjes aan beide zijden goudbruin in aan. Laat uitlekken op een keukenpapier.

Maak mayonaise van ei, mosterd, arachideolie, limoensap, peper en zout volgens deze methode. Schep 120 g mayonaise over in een kom en meng met de sriracha.

Leg de rijstkoekjes op een serveerschaal. Werk af met limoenpartjes, koriander, lente-ui en chili. Serveer het geheel met komkommerlinter en rode ui & vergeet als extra dip de heerlijke chili-limoenmayo niet.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden