Hummus met witte bonen

Duur: 5 min – 4 personen

Krijg je onverwacht vrienden op bezoek? Verras ze met een aperitiefdip. Dankzij de bamix maak je die in amper vijf minuten klaar. Verrassingseffect en gezelligheid verzekerd.

Ingrediënten

 

» 1 blik witte bonen (400 g)
» 1 teentje knoflook
» Het sap van 1/2 citroen
» Het sap van 1/2 limoen
» 2 eetlepels olijfolie
» zout
» Peper
» Za’atar

Bereiding

 

  1. Laat de witte bonen uitlekken. Giet alle ingrediënten behalve de za’atar in een beker.
  2. Maak het multimes op de bamix cordless vast. Schakel het toestel aan en mix met korte stoten op snelheid 2 tot je een hummus verkrijgt met een romige textuur. Hij hoeft echt niet volledig glad te zijn: met hier en daar een brokje is hij nog zo lekker!
  3. Giet het mengsel in een kom, strijk het oppervlak glad met de achterkant van een lepel en maak een kleine holte om er een scheutje olijfolie aan toe te voegen. Als final touch strooi je er za’atar over. Serveer met toastjes.

Zelfgemaakte graanmosterd

“Niets zo eenvoudig om te bereiden als zelfgemaakte mosterd! Al wat je nodig hebt, is een beetje geduld… Zo wordt je mosterd nog lekkerder! Klaar? Daar gaan we!”

Ingrediënten

 


»
100 g gelemosterdzaadjes
» 100 g zwartemosterdzaadjes
» 1 koffielepel fleur de sel
» 30 cl water
» 2 eetlepels biologische appelazijn
» 1 eetlepel honing
» 2 koffielepels kurkuma

Bereiding

 

  1. Giet alle mosterdzaadjes in een bokaal met deksel. Doe er het water, het zout en de azijn bij. Roer goed, sluit de bokaal af en laat 48 uur rusten op kamertemperatuur.
  2. Na twee dagen hebben de mosterdzaden alle vloeistof geabsorbeerd. Als je de mosterd een extra smaakje wilt geven, kun je er de honing en kurkuma aan toevoegen. Maak het multifunctionele mondstuk op de Bamix vast en mix grofweg op snelheid 1. Het is de bedoeling dat een deel van de zaadjes heel blijft. Je kunt je zelfgemaakte mosterd diverse maanden in de koelkast bewaren.

Kruidensalsa

Kruidensalsa

“LIVE LIFE WITH A LITTLE SPICE”

Ingrediënten (voor 4 personen):

» 2 rode Spaanse pepers

» 1 tomaat

» 1 teentje knoflook

» 30 g gesneden rode ui

» 1 bosje koriander

» 1 bosje verse peterselie

» 1 tl komijnpoeder

» sap van een halve limoen

» 2 el olijfolie

» peper en zout

Bereiding

Verwijder de zaadjes zorgvuldig uit de pepers.

2 Snijd de pepers, rode ajuin en tomaat in 2 stukken.

3 Hak de knoflook, koriander en peterselie fijn met behulp van de bamix (process molen).

4 Voeg nu alle ingrediënten (pepers, rode ajuin, tomaat, knoflook, koriander, peterselie, olijfolie, komijnpoeder en limoensap) samen in een grote beker en mix goed met de bamix.

5 Breng de salsa op smaak met zout en peper en meng het geheel nogmaals met de bamix.

 

Avocadodip

“Zet binnen 5 minuten deze lekkere smeuïge avocadodip op tafel. “

Ingrediënten

» 60 gr natuuryoghurt

» 1 rijpe avocado

» 1 eetlepel vers limoensap

» 1 teentjes knoflook

» Verse koriander (versnipperd)

» Peper en zout

Bereiding

1 Voeg de rijpe avocado, de knoflook, de yoghurt en het verse limoensap samen in een beker en mix het geheel met het bamix multimes tot je een gladde structuur krijgt.

2 Zorg ervoor dat u goed op en neer gaat om alles te kunnen fijnhakken.

3 Breng vervolgens op smaak met peper en zout en leg er de koriander bovenop.

Smakelijk!

Bereiding

 

  1. Doe alle ingrediënten in deze volgorde in een kan: bloem, zout, bakpoeder, bieten, melk, eieren en olie. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast. Hou het in de kan maar niet tot op de bodem. Druk op snelheid 1 en begin te mixen. Wanneer het mengsel glad wordt, ga je over op snelheid 2. Nu beweeg je de Bamix wel tot de bodem van de beker.
  2. Verwarm een pan met olie op een gematigd vuur. Giet drie hoopjes deeg in de pan en laat elke zijde minstens 2 minuten bakken.
  3. Serveer de pancakes bij het ontbijt of een hartige brunch en werk af met roomkaas, gerookte zalm, een scheutje olijfolie, enkele kappertjes, peper, rode ui en dille.

Huisgemaakte gearomatiseerde boter

“Deze drie originele boterideeën passen perfect bij een feestmaaltijd.”

Ingrediënten

 


»
1 l vloeibare volle room
Versie 1
»
2 tenen knoflook
» 1 hand dragon
» 1/2 koffielepel fleur de sel
Versie 2
» 3 eetlepels honing
» 1 koffielepel kurkuma
» 1 handvol walnoten, gemalen in de Processormolen

Versie 3
» de zeste van een mandarine
» 1 koffielepel espelettepeper
» 1/2 koffielepel fleur de sel

Bereiding

 

  1. Giet de room in een slakom. Maak de klopper op de Bamix vast en klop zo’n 10-15 minuten, tot de boterkorreltjes zich losmaken van de vloeistof (wei).
  2. Filter met een schone doek en spoel met ijskoud water. Verdeel de boter in drie, voeg bij elk deel de ingrediënten van de bijhorende versie toe en meng goed. Geef de drie boterklompjes de vorm die je zelf wilt. Je kunt ze verpakken in boterhampapier en tien dagen in de koelkast bewaren.

Baba ganoush

Ingrediënten

» 2 aubergines
» 1 eetlepel sesampasta
» Het sap van 1 citroen
» 1/2 teentje knoflook
» Extra vierge olijfolie
» Peper en zout
» 1 granaatappel
» Verse peterselie
» Sesamzaadjes
» Naanbrood

baba ganoush

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, plaats er de aubergines op en giet er een scheutje olijfolie over. Schuif zo’n 30 min in de oven. De huid van de aubergines moet een beetje zwart worden. Laat ze afkoelen en haal de huid van de aubergines weg zodat je alleen het vlees overhoudt.
  2. Doe de aubergines samen met de sesampasta, het citroensap, het halve knoflookteentje, het zout, de peper en een scheutje olijfolie in de kom van de SliceSy. Mix op lage snelheid tot je een egale puree verkrijgt.
  3. Giet het mengsel in een mooie kom, versier met sesamzaadjes, granaatappelpitjes en fijngehakte verse peterselie. Serveer met stukken naanbrood.

Huisbereide tahin

Ingrediënten
Ongeveer 120 ml – Bereidingstijd: 5 min – Kooktijd: 5 min

» 140 g sesamzaadjes
» 2 tot 4 eetlepels neutrale olie
» Zout

Bereiding

 

  1. Rooster de sesamzaadjes in een pan terwijl je die onafgebroken schudt of erin roert. De zaadjes gaan lichtjes kleuren en geven een heerlijke geur af. Zet ze aan de kant tot ze volledig zijn afgekoeld.
  2. Doe de geroosterde sesamzaadjes in een kom en mix 1 minuut met de bamix (tot zich een pasta vormt). Voeg er de olie en het zout aan toe en mix nog 2 tot 3 minuten verder. De tahin moet mooi glad zijn.

Vinaigrette van aardbeien en maanzaad

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 150 g aardbeien
» 30 ml olijfolie
» 1 eetlepel maanzaad
» 1 koffielepel limoensap
» 1 koffielepel esdoornsiroop
» 1 snuifje zout

Bereiding

 

  1. Was de aardbeien en snij ze in grove stukken.
  2. Doe de aardbeien met de olijfolie, het limoensap, de esdoornsiroop en het zout in een kom en mix met de bamix tot de vinaigrette mooi romig is.
  3. Voeg er het maanzaad aan toe en meng. Je vinaigrette is klaar!

Dip van gekaramelliseerde ui

Ingrediënten
6-8 personen – Bereidingstijd: 15 min – Kooktijd 30 min

» 225 g plattekaas (cream cheese)
» 100 g volvette room
» 2 grote uien
» 2 eetlepels citroensap
» 2 eetlepels olijfolie
» 2 koffielepels worcestershiresaus
» Peper
» Zout

Bereiding

 

  1. Snij de uien in schijfjes, doe ze in een pan met olijfolie en fruit ze op een gematigd vuur. Roer regelmatig en laat zo’n 30 min bakken tot ze mooi zijn gekaramelliseerd. Bewaar op omgevingstemperatuur tot de uien volledig zijn afgekoeld.
  2. Neem daarna een grote kom, doe er de gekaramelliseerde uien, de plattekaas, de room, het citroensap en de worcestershiresaus in. Mix met bamix tot de dip egaal en glad is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dien de dip op met enkele takjes bieslook en schijfjes lenteui. Perfect met wat chips, bij het aperitief. Je kunt de dip minstens drie dagen in de koelkast bewaren.

Smakelijk eten!

Hollandaisesaus

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 5 min

» 150 g ongezouten boter
» 2 eierdooiers
» 1 eetlepel citroensap
» 1 citroen

Bereiding

 

  1. Laat de boter smelten en zorg ervoor dat ze goed warm is.
  2. Doe de warme boter, de eierdooiers, het citroensap, het zout en de peper in een kom. Schroef de handmixer op de bamix en klop het mengsel enkele minuten tot de saus mooi glad is.