Bellini met perzikpuree

Duur: 5 min / 6 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

We love Italiaanse cocktails! Zo ook deze Bellini met prosecco en perzikpuree. Met de lekkere perzikenaroma’s neemt het drankje je mee op reis naar de smaakvolle straten van Venetië waar de Bellini zijn oorsprong heeft. Of je nu een feestje viert of gewoon wilt genieten, met een Bellini proef je de zomer!

Ingrediënten


»
fles gekoelde prosecco (750 ml)
» 3 rijpe perziken
» 1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding
  1. Je kunt de perziken schillen, maar dit hoeft niet per se. Wij hebben het in ieder geval niet gedaan. Snijd stukken van de perziken af.
  2. Doe de perzikstukjes samen met de kristalsuiker in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel.
  3. Verdeel de perzikpuree over zes glazen. Giet hier de prosecco bij tot net onder de rand.
  4. Roer voorzichtig met een lepel om de Bellini te mengen en serveer direct.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Mocktail van watermeloen

Duur: 5 min / 2 personen
MULTIMES – MAATBEKER

Mocktails zijn het helemaal! Het is het perfecte drankje voor iedereen die graag van een feestelijk drankje wil genieten zonder alcohol. Deze mocktail van watermeloen biedt de perfecte combinatie van het zoete fruit en verkwikkende frisheid. Het is de ultieme dorstlesser voor op warme dagen. Een vleugje zomer in een glas!

Ingrediënten

» 200 g watermeloen + wat extra voor garnering
» 800 ml Sprite
» 1 limoen
» paar blaadjes munt
» ijsklontjes

Bereiding
  1. Doe de watermeloen samen met het limoensap in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix®. Schakel de bamix® aan op tweede snelheid en mix de watermeloen en het sap rechtstreeks in de beker.
  2. Verdeel het watermeloenmengsel over twee glazen. Schenk er de Sprite bij. Vul de glazen aan met ijsklontjes. Garneer de watermeloen mocktail met een schijfje watermeloen, een schijfje limoen en wat fijngehakte munt.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Sgroppino met citroen

Duur: 5 min / 4 personen
MENGER

Dit is misschien wel het makkelijkste dessert om te maken en lekker dat het toch is! Sgroppino is een drankje uit Italië dat gemaakt wordt van ijs, wodka en prosecco. Officieel wordt het met citroensorbetijs gemaakt, maar voor wat romigheid voegen wij aan dit sgroppino recept ook wat roomijs toe. Eenmaal deze sgroppino met citroen geproefd, wil je niet meer anders. Pas op: je blijft ervan drinken, zo lekker!

Ingrediënten

» 500 ml citroensorbetijs
» 200 ml roomijs
» 200 ml prosecco (gekoeld)
» 50 ml wodka (uit de vriezer)
» 1/2 biologische citroen

Bereiding
  1. Snijd de halve citroen in halve schijfjes.
  2. Doe het ijs in een waterkan of een grote kom. Voeg de wodka hieraan toe. Steek de menger op de bamix® en schakel het toestel aan. Klop beetje bij beetje de prosecco erdoor.
  3. Schenk de sgroppino in de glazen en serveer met een citroenschijfje op elk glas.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groene groentesmoothie

Duur: 5 min / 1 persoon
MULTIMES

Zin in een gezonde smoothie? Dan is deze groene groentesmoothie een aanrader! Groene groenten zijn super gezond en zorgen voor een blije buik, veel energie en een stralende huid.

Met de bamix® toGo heb je zo deze groene groentesmoothie van bleekselderij, spinazie, cavolo nero, komkommer, kiwi, banaan, limoensap en kokoswater gemaakt. We bereiden de smoothie direct in de bijgeleverde thermische beker. Ideaal om zo mee te nemen als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten


» 2 stengels bleekselderij
» halve komkommer
» handjevol spinazie
» handjevol cavolo nero of boerenkool
» 1 kiwi
» 1 banaan
»
sap van een halve limoen
» 250 ml kokoswater

Bereiding
    1. Was de groenten. Verwijder de schil van de kiwi en de banaan. Pers de halve limoen uit.
    2. Doe alle ingrediënten voor de groene groentesmoothie in een beker. Mocht je de groene groentesmoothie mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
    3. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
    4. Serveer de groene groentesmoothie meteen of bewaar hem in de koelkast.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Havermout cappuccino

Zoals de naam al zegt, bestaat deze nieuwe ontbijttrend uit je favoriete koffie én ontbijthaver.

Ingrediënten

» 25 g havermout
» 15 cl melk
» 1 theelepel honing
» 1 snuifje cacao
» 1 espresso

Bereiding
  1. Breng de havermout met 10 cl melk en de honing aan de kook. Laat op een laag vuur zeker 10 minuten pruttelen.
  2. Schuim de overige 5cl melk op met de bamix klopper.
  3. Doe de havermout in een glas of beker. Schenk de opgeschuimde melk erover en doe ook de espresso erbij.

Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Winters vitamineshot

Duur: 20 min / 4 personen
MULTIMES

Kun je wel een oppepper gebruiken? Probeer dan dit hartverwarmende en dynamische vitamineshot op basis van gember en kurkuma. Perfect om de winter bruisend van energie door te komen.

Ingrediënten

 

» 20 g verse gember
» 12 g verse kurkuma (of 1 koffielepel kurkumapoeder)
» 1 citroen
» 1 tot 2 sinaasappels
» 1 koffielepel honing
» 1 snuifje peper

Bereiding

 

  1. Schil de citroenen en sinaasappels in grove stukken. Aarzel niet om de zeste aan de kant te houden voor de vitamines.
  2. Doe de citrusvruchten, de honing, de gember en de kurkuma in de kan.
  3. Schuif het multimes op de bamix® en mix op snelheid 2 tot je een gelijkmatig mengsel verkrijgt. Giet er indien nodig een beetje water bij zodat het mengen makkelijker gaat.
  4. Filter met een fijne zeef of een filterdoek.
  5. Giet het drankje in vier shotglaasjes en strooi er wat zwarte peper over. Gezondheid!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Pumpkin spice latte

Duur: 25 min / 2 personen
Multimes / Kruik 1l 

Het meest trendy recept dat je dit najaar moet uitproberen? Pumpkin spice latte! Dit opbeurende drankje is onze absolute must voor de uren van knus cocoonen die er dit seizoen aankomen.

Ingrediënten

 

» 1 kastanjepompoen

Voor de latte

» 450 ml warme koffie
» 350 ml ongezoete amandelmelk
» 3 eetlepels pompoenpuree
» 2 eetlepels esdoornsiroop
» 1 koffielepel “pumpkin spice” kruiden

Bereiding

 

  1. Maak eerst de pompoenpuree.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats er de twee stukken pompoen op, met het vruchtvlees tegen de plaat. Schuif de plaat gedurende 25 min in de oven. De pompoen moet volledig gaar zijn, ook vanbinnen (prik er met een mes in om dit te controleren).
  3. Verwijder de schil en doe het vruchtvlees in de kan. Schuif het multimes op de bamix en mix de pompoen op snelheid 2 tot puree. Bewaar in de koelkast of maak afzonderlijke porties pompoenpuree (1,5 eetlepel per persoon). Doe die in een vorm voor ijsblokjes en plaats die in de diepvries. Zo heb je altijd een portie klaar wanneer je zin hebt in een latte.

 

Voor de latte:

  1. Gebruik opnieuw de bamix met het multimes. Doe alle ingrediënten voor de latte in de kan en mix gedurende 1 tot 2 min op snelheid 2.

Tip: werk je latte af met slagroom met kokossmaak!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Frozen margarita’s met perzik

Duur: 10 min – 2 personen
Multimes / Kruik 900 ml

Het is volop perzikseizoen! Je kunt ze uit het vuistje eten, gegrild met burrata of… drinken! Samen met limoen en tequila vormen ze een originele frozen margarita. We voelen het zand al tussen onze tenen!

Ingrediënten

 

Voor de cocktail

» 150 g schaafijs
» 60 ml tequila
» 30 ml triple sec
» 20 ml limoensap
» 20 ml rietsuikersiroop
» 150 g perzikvruchtvlees (ongeveer 2 perziken)

Voor de afwerking

» 1 koffielepel zout
» 1 eetlepel suiker
» 1 snuifje Espelettepeper of cajunkruiden

Bereiding

 

Voor de cocktail

  1. Neem flink rijpe perziken en schil ze. Doe het vruchtvlees in de beker en mix ze met het multimes tot je puree krijgt.
  2. Doe er alle andere ingrediënten bij en mix opnieuw, op snelheid 2.
  3. Giet in margaritaglazen en serveer.

Voor de afwerking

  1. Meng de ingrediënten in een ondertas of een klein bordje.
  2. Bevochtig de rand van de glazen met de limoen en doop die daarna in het mengsel zodat de glazen een leuk zoet-zout-pittig randje krijgen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Lentemocktail van aardbeien

Duur: 10min – 4 glazen

Aardbeien zijn de sterren van de maand april. We zijn gek op hun zoetzure smaak. Ze zijn perfect voor een lekkere mocktail voor de hele familie. Hiervoor mix je ze tot puree, de perfecte basis voor heel wat alcoholvrije cocktails!

Ingrediënten

 

» 1 bakje aardbeien
» 2 eetlepels bruine suiker
» Het sap van 1 citroen
» 500 ml kombucha (of citroenlimonade)
» Schaafijs
» Enkele aardbeien voor de afwerking
» Munt of basilicum voor de afwerking

Bereiding

 

  1. Verwijder de steeltjes van de aardbeien. Doe de aardbeien daarna samen met de bruine suiker en het citroensap in een kan. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een vruchtenpuree verkrijgt.
  2. Doe wat schaafijs in de glazen, voeg er per glas 1 eetlepel aardbeienpuree aan toe en giet er de kombucha bij. Meng met een lepel en werk af met schijfjes aardbei en verse kruiden zoals basilicum. Heerlijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Zelfgemaakte havermelk

Tijd: 1 uur/ Rusttijd: 1 dag / 1l melk

Makkelijk thuis plantaardige melk maken, het kan! En het is nog zo lekker! We houden van havermelk. De zoete smaak past overal bij. Ideaal dus bij een lekkere granola of om porridge klaar te maken.

Ingrediënten

 

» 90 g biohavermout
» 1/4 koffielepel fleur de sel
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» 1 snuifje vanillepoeder
» 750 ml vers water

Bereiding

 

  1. Giet de haver en de sel in een grote beker en voeg er 100 ml vers water aan toe. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast en blijf mixen tot je een gladde puree verkrijgt. Doe er de resterende 650 ml vers water bij en blijf intussen mixen zodat het mengsel vloeibaar en gelijkmatig is.
  2. Filter in een hermetische kom met een zeer fijn vergiet of een filterdoek. Giet er de esdoornsiroop en het vanille poeder bij en schud de fles. In de koelkast blijft de havermelk zo’n 4 tot 5 dagen goed. Vergeet niet om altijd goed te schudden voor je eraan drinkt.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden