Groene groentesmoothie

Duur: 5 min / 1 persoon
MULTIMES

Zin in een gezonde smoothie? Dan is deze groene groentesmoothie een aanrader! Groene groenten zijn super gezond en zorgen voor een blije buik, veel energie en een stralende huid.

Met de bamix® toGo heb je zo deze groene groentesmoothie van bleekselderij, spinazie, cavolo nero, komkommer, kiwi, banaan, limoensap en kokoswater gemaakt. We bereiden de smoothie direct in de bijgeleverde thermische beker. Ideaal om zo mee te nemen als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten


» 2 stengels bleekselderij
» halve komkommer
» handjevol spinazie
» handjevol cavolo nero of boerenkool
» 1 kiwi
» 1 banaan
»
sap van een halve limoen
» 250 ml kokoswater

Bereiding
    1. Was de groenten. Verwijder de schil van de kiwi en de banaan. Pers de halve limoen uit.
    2. Doe alle ingrediënten voor de groene groentesmoothie in een beker. Mocht je de groene groentesmoothie mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
    3. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
    4. Serveer de groene groentesmoothie meteen of bewaar hem in de koelkast.

Winters vitamineshot

Duur: 20 min / 4 personen
MULTIMES

Kun je wel een oppepper gebruiken? Probeer dan dit hartverwarmende en dynamische vitamineshot op basis van gember en kurkuma. Perfect om de winter bruisend van energie door te komen.

Ingrediënten

 

» 20 g verse gember
» 12 g verse kurkuma (of 1 koffielepel kurkumapoeder)
» 1 citroen
» 1 tot 2 sinaasappels
» 1 koffielepel honing
» 1 snuifje peper

Bereiding

 

  1. Schil de citroenen en sinaasappels in grove stukken. Aarzel niet om de zeste aan de kant te houden voor de vitamines.
  2. Doe de citrusvruchten, de honing, de gember en de kurkuma in de kan.
  3. Schuif het multimes op de bamix® en mix op snelheid 2 tot je een gelijkmatig mengsel verkrijgt. Giet er indien nodig een beetje water bij zodat het mengen makkelijker gaat.
  4. Filter met een fijne zeef of een filterdoek.
  5. Giet het drankje in vier shotglaasjes en strooi er wat zwarte peper over. Gezondheid!

Pumpkin spice latte

Duur: 25 min / 2 personen
Multimes / Kruik 1l 

Het meest trendy recept dat je dit najaar moet uitproberen? Pumpkin spice latte! Dit opbeurende drankje is onze absolute must voor de uren van knus cocoonen die er dit seizoen aankomen.

Ingrediënten

 

» 1 kastanjepompoen

Voor de latte

» 450 ml warme koffie
» 350 ml ongezoete amandelmelk
» 3 eetlepels pompoenpuree
» 2 eetlepels esdoornsiroop
» 1 koffielepel “pumpkin spice” kruiden

Bereiding

 

  1. Maak eerst de pompoenpuree.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats er de twee stukken pompoen op, met het vruchtvlees tegen de plaat. Schuif de plaat gedurende 25 min in de oven. De pompoen moet volledig gaar zijn, ook vanbinnen (prik er met een mes in om dit te controleren).
  3. Verwijder de schil en doe het vruchtvlees in de kan. Schuif het multimes op de bamix en mix de pompoen op snelheid 2 tot puree. Bewaar in de koelkast of maak afzonderlijke porties pompoenpuree (1,5 eetlepel per persoon). Doe die in een vorm voor ijsblokjes en plaats die in de diepvries. Zo heb je altijd een portie klaar wanneer je zin hebt in een latte.

 

Voor de latte:

  1. Gebruik opnieuw de bamix met het multimes. Doe alle ingrediënten voor de latte in de kan en mix gedurende 1 tot 2 min op snelheid 2.

Tip: werk je latte af met slagroom met kokossmaak!

Frozen margarita’s met perzik

Duur: 10 min – 2 personen
Multimes / Kruik 900 ml

Het is volop perzikseizoen! Je kunt ze uit het vuistje eten, gegrild met burrata of… drinken! Samen met limoen en tequila vormen ze een originele frozen margarita. We voelen het zand al tussen onze tenen!

Ingrediënten

 

Voor de cocktail

» 150 g schaafijs
» 60 ml tequila
» 30 ml triple sec
» 20 ml limoensap
» 20 ml rietsuikersiroop
» 150 g perzikvruchtvlees (ongeveer 2 perziken)

Voor de afwerking

» 1 koffielepel zout
» 1 eetlepel suiker
» 1 snuifje Espelettepeper of cajunkruiden

Bereiding

 

Voor de cocktail

  1. Neem flink rijpe perziken en schil ze. Doe het vruchtvlees in de beker en mix ze met het multimes tot je puree krijgt.
  2. Doe er alle andere ingrediënten bij en mix opnieuw, op snelheid 2.
  3. Giet in margaritaglazen en serveer.

Voor de afwerking

  1. Meng de ingrediënten in een ondertas of een klein bordje.
  2. Bevochtig de rand van de glazen met de limoen en doop die daarna in het mengsel zodat de glazen een leuk zoet-zout-pittig randje krijgen.

Lentemocktail van aardbeien

Duur: 10min – 4 glazen

Aardbeien zijn de sterren van de maand april. We zijn gek op hun zoetzure smaak. Ze zijn perfect voor een lekkere mocktail voor de hele familie. Hiervoor mix je ze tot puree, de perfecte basis voor heel wat alcoholvrije cocktails!

Ingrediënten

 

» 1 bakje aardbeien
» 2 eetlepels bruine suiker
» Het sap van 1 citroen
» 500 ml kombucha (of citroenlimonade)
» Schaafijs
» Enkele aardbeien voor de afwerking
» Munt of basilicum voor de afwerking

Bereiding

 

  1. Verwijder de steeltjes van de aardbeien. Doe de aardbeien daarna samen met de bruine suiker en het citroensap in een kan. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een vruchtenpuree verkrijgt.
  2. Doe wat schaafijs in de glazen, voeg er per glas 1 eetlepel aardbeienpuree aan toe en giet er de kombucha bij. Meng met een lepel en werk af met schijfjes aardbei en verse kruiden zoals basilicum. Heerlijk!

Zelfgemaakte havermelk

Tijd: 1 uur/ Rusttijd: 1 dag / 1l melk

Makkelijk thuis plantaardige melk maken, het kan! En het is nog zo lekker! We houden van havermelk. De zoete smaak past overal bij. Ideaal dus bij een lekkere granola of om porridge klaar te maken.

Ingrediënten

 

» 90 g biohavermout
» 1/4 koffielepel fleur de sel
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» 1 snuifje vanillepoeder
» 750 ml vers water

Bereiding

 

  1. Giet de haver en de sel in een grote beker en voeg er 100 ml vers water aan toe. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast en blijf mixen tot je een gladde puree verkrijgt. Doe er de resterende 650 ml vers water bij en blijf intussen mixen zodat het mengsel vloeibaar en gelijkmatig is.
  2. Filter in een hermetische kom met een zeer fijn vergiet of een filterdoek. Giet er de esdoornsiroop en het vanille poeder bij en schud de fles. In de koelkast blijft de havermelk zo’n 4 tot 5 dagen goed. Vergeet niet om altijd goed te schudden voor je eraan drinkt.

Mocktail met peer en rozemarijn

“Een origineel idee voor een feestelijke februarimaand… zonder één druppel alcohol. Klaar om je vrienden een onvergetelijke avond te bezorgen?”

Ingrediënten

 

Voor 2 mocktails
»
1 peer
» Het sap van 1 citroen
» Grove ijsblokjes
» 120 ml alcoholvrije gin
» 120 ml tonic
» 2 takjes rozemarijn

Bereiding

 

  1. Schil de peer, snij ze in grove stukken en kook die 5 min in een stoomkoker of bak ze in een pan.
  2. Doe ze samen met het citroensap in een kan en mix met het multifunctionele Bamix-mes op snelheid 2.
  3. Giet de perenpuree in de twee glazen, doe er de grove ijsblokjes bij en daarna de alcoholvrije gin en de tonic. Roer voorzichtig met een getwiste cocktaillepel. Versier elk glas met een takje rozemarijn. Schol!

Sunrise breakfast smoothie

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 400 ml kokoswater
» 150 g Griekse yoghurt
» 150 g diepgevroren frambozen
» 150 g diepgevroren mango
» 150 g diepgevroren banaan

Bereiding

 

  1. Om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren van de Sunrise smoothie niet in elkaar overlopen, mix je de frambozen, de mango en de banaan elk afzonderlijk met de Bamix. Doe er telkens een derde van de Griekse yoghurt en van het kokoswater bij.
  2. Neem twee grote glazen en giet er eerst een portie frambozensmoothie in, dan de mango en tot slot de banaan, zodat je een mooi sunrise-effect verkrijgt.
  3. De Sunrise smoothie is perfect bij het ontbijt, hij bevat immers de nodige eiwitten om de dag goed te beginnen.

Cocktail met ananas en mango

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 10 min

» 175 ml rum
» 130 ml ananassap
» 50 ml sinaasappelsap
» 40 ml kokoswater
» 60 g diepgevroren mango
» 2 eetlepels grenadine

Bereiding

 

  1. Giet het ananassap, sinaasappelsap, kokossap, de rum en de stukjes mango samen. Doe er wat ijsblokjes bij en mix met bamix.
  2. Giet net voor het opdienen een lepeltje grenadine in elk glas zodat de cocktail een mooie kleur krijgt. De grenadine zal naar de bodem van het glas zakken en het een leuk schaduwtintje geven. Versier met zestes van limoen en sinaasappel.