Lentemocktail van aardbeien

Duur: 10min – 4 glazen

Aardbeien zijn de sterren van de maand april. We zijn gek op hun zoetzure smaak. Ze zijn perfect voor een lekkere mocktail voor de hele familie. Hiervoor mix je ze tot puree, de perfecte basis voor heel wat alcoholvrije cocktails!

Ingrediënten

 

» 1 bakje aardbeien
» 2 eetlepels bruine suiker
» Het sap van 1 citroen
» 500 ml kombucha (of citroenlimonade)
» Schaafijs
» Enkele aardbeien voor de afwerking
» Munt of basilicum voor de afwerking

Bereiding

 

  1. Verwijder de steeltjes van de aardbeien. Doe de aardbeien daarna samen met de bruine suiker en het citroensap in een kan. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een vruchtenpuree verkrijgt.
  2. Doe wat schaafijs in de glazen, voeg er per glas 1 eetlepel aardbeienpuree aan toe en giet er de kombucha bij. Meng met een lepel en werk af met schijfjes aardbei en verse kruiden zoals basilicum. Heerlijk!

Zelfgemaakte havermelk

Tijd: 1 uur/ Rusttijd: 1 dag / 1l melk

Makkelijk thuis plantaardige melk maken, het kan! En het is nog zo lekker! We houden van havermelk. De zoete smaak past overal bij. Ideaal dus bij een lekkere granola of om porridge klaar te maken.

Ingrediënten

 

» 90 g biohavermout
» 1/4 koffielepel fleur de sel
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» 1 snuifje vanillepoeder
» 750 ml vers water

Bereiding

 

  1. Giet de haver en de sel in een grote beker en voeg er 100 ml vers water aan toe. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast en blijf mixen tot je een gladde puree verkrijgt. Doe er de resterende 650 ml vers water bij en blijf intussen mixen zodat het mengsel vloeibaar en gelijkmatig is.
  2. Filter in een hermetische kom met een zeer fijn vergiet of een filterdoek. Giet er de esdoornsiroop en het vanille poeder bij en schud de fles. In de koelkast blijft de havermelk zo’n 4 tot 5 dagen goed. Vergeet niet om altijd goed te schudden voor je eraan drinkt.

Mocktail met peer en rozemarijn

“Een origineel idee voor een feestelijke februarimaand… zonder één druppel alcohol. Klaar om je vrienden een onvergetelijke avond te bezorgen?”

Ingrediënten

 

Voor 2 mocktails
»
1 peer
» Het sap van 1 citroen
» Grove ijsblokjes
» 120 ml alcoholvrije gin
» 120 ml tonic
» 2 takjes rozemarijn

Bereiding

 

  1. Schil de peer, snij ze in grove stukken en kook die 5 min in een stoomkoker of bak ze in een pan.
  2. Doe ze samen met het citroensap in een kan en mix met het multifunctionele Bamix-mes op snelheid 2.
  3. Giet de perenpuree in de twee glazen, doe er de grove ijsblokjes bij en daarna de alcoholvrije gin en de tonic. Roer voorzichtig met een getwiste cocktaillepel. Versier elk glas met een takje rozemarijn. Schol!

Sunrise breakfast smoothie

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 400 ml kokoswater
» 150 g Griekse yoghurt
» 150 g diepgevroren frambozen
» 150 g diepgevroren mango
» 150 g diepgevroren banaan

Bereiding

 

  1. Om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren van de Sunrise smoothie niet in elkaar overlopen, mix je de frambozen, de mango en de banaan elk afzonderlijk met de Bamix. Doe er telkens een derde van de Griekse yoghurt en van het kokoswater bij.
  2. Neem twee grote glazen en giet er eerst een portie frambozensmoothie in, dan de mango en tot slot de banaan, zodat je een mooi sunrise-effect verkrijgt.
  3. De Sunrise smoothie is perfect bij het ontbijt, hij bevat immers de nodige eiwitten om de dag goed te beginnen.

Cocktail met ananas en mango

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 10 min

» 175 ml rum
» 130 ml ananassap
» 50 ml sinaasappelsap
» 40 ml kokoswater
» 60 g diepgevroren mango
» 2 eetlepels grenadine

Bereiding

 

  1. Giet het ananassap, sinaasappelsap, kokossap, de rum en de stukjes mango samen. Doe er wat ijsblokjes bij en mix met bamix.
  2. Giet net voor het opdienen een lepeltje grenadine in elk glas zodat de cocktail een mooie kleur krijgt. De grenadine zal naar de bodem van het glas zakken en het een leuk schaduwtintje geven. Versier met zestes van limoen en sinaasappel.