Hartjeskoekjes met chocoladevulling

Duur: 45 min + 45 min wachttijd / 12 stuks
KLOPPER

Liefde gaat door de maag! Speciaal voor Valentijnsdag delen we het recept van deze hartjeskoekjes met chocolade botercrème. Verras jouw Valentijn met deze heerlijke traktatie en je weet zeker dat je zijn of haar hart hebt gestolen!

Ingrediënten

 

Voor de hartjeskoekjes

» 225 g bloem
» 125 g bruine basterdsuiker
» 150 g roomboter op kamertemperatuur
» 2 eetlepels cacaopoeder
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 ei
»
snufje zout

Voor de chocolade botercrème

» 225 g roomboter op kamertemperatuur
» 125 g poedersuiker
» 75 g pure chocolade
» 1 eetlepel cacaopoeder
» 1 eetlepel espresso
»
1 tl vanille-extract

Bereiding
  1. Steek de klopper op de bamix®. Schakel het toestel aan en klop de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg het ei aan het mengsel toe en meng het met een spatel door het beslag. Voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles goed en kneed met je handen totdat er een deeg wordt. Maak er een bal van, druk tot een platte schijf en wikkel hem in plasticfolie. Laat voor 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 4 mm. Steek er een hartvormig koekvormpje in en zorg dat je op deze manier 24 koekjes hebt. Leg de koekjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Prik de koekjes langs de rand in met het einde van een satéprikker. Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
  3. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade vervolgens au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Klop de boter met de bamix® klopper luchtig en romig. Voeg de poedersuiker en cacaopoeder toe en meng het geheel weer met de klopper. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en blijf kloppen totdat er een gladde crème ontstaat. Voeg als laatste het vanille-extract en espresso toe en klop totdat het geheel glad en luchtig is.
  4. Bestrijk de hartjeskoekjes met ongeveer één theelepel chocolade botercrème per koekje. Verdeel dit gelijkmatig over het koekje. Leg er dan steeds twee op elkaar. Schuif ze voorzichtig heen en weer. Bewaar de hartjeskoekjes met chocolade botercrème in een koekjestrommel. Je kunt ze door de boter in de chocolade botercrème niet te lang bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ze waarschijnlijk snel op zijn.

Bliss balls met dadels en kokos

Duur: 10 min / 15 stuks
SLICESY® 

Zin in wat lekkers? Je hoeft echt niet altijd meteen naar iets met veel suiker te grijpen! Deze bliss balls zijn het bewijs dat je ook zonder geraffineerde suikers de lekkerste tussendoortjes kunt maken. Met de bamix® SliceSy® maak je in een mum van tijd dit bliss balls recept gemaakt van dadels en kokos.

Ingrediënten


»
180 g dadels zonder pit
» 50 g kokosrasp + 25 g extra voor de garnering
» 1 eetlepel cacaopoeder
» 1 eetlepel kaneel
» 1 eetlepel gesmolten kokosolie
» 2 eetlepels water
» snufje zout

Bereiding
  1. Maak het hakmes op de SliceSy® vast. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de bliss balls in de SliceSy®.
  3. Zet de bamix® staafmixer op de SliceSy® en meng het geheel op snelheid twee totdat alles gemengd is.
  4. Vorm 15 kleine ronde truffels met je handen. Rol de bliss balls vervolgens door de extra kokosrasp.
  5. Zet de bliss balls voor het serveren nog even in de koelkast.

Breakfast Popsicles

De ijsjes kan je zelfs als ontbijt opsmullen.

Ingrediënten

Voor 4 à 5 ijsjes

» 275 g Griekse yoghurt
» 125 ml melk
» 2 theelepels honing
» 65 g granola
» 6 à 8 ijsblokjes
» 120 g gemengde bessen (bv. blauwe bessen, zwarte bessen, frambozen, aardbeien…)

Bereiding
  1. Meng de melk met de yoghurt en één theelepel honing. Verdeel het mengsel over de ijsjesvormen.
  2. Hak de bessen fijn met het multimes en verdeel het mengsel over de ijsvormen.
  3. Meng de granola met één theelepel honing en verdeel de granola ook over de ijsjesvormen.
  4. Steek de stokjes in de vormen en zet minstens 4 uur in de vriezer.
  5. Laat de vormen even onder warm of heet stromend water lopen om ze makkelijk uit de vormen te halen.

Smakelijk!

Tips

  • Wil je mooi gescheiden kleuren? Zet de ijsjes dan even in de vriezer voor je er het bessenmengsel bij giet.
  • Zakt de granola in het ijsje? Zet de ijsjes weer even in de vriezer.

Banana Pancakes

Banana Pancakes

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • een scheutje melk
  • een snuifje kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 30 gram bloem

 

 

 

 

Bereiding

Mix alles tot een glad beslag met het bamix multimes of met de bamix menger.

Boter een pan in met wat kokosolie en laat de pancakes 2 minuten op elke kant bakken.

Laat het smaken!

Kerstbrownie met gekaramelliseerde noten

Duur: 1u 15min / 4 personen
SLICESY® / HAKMES / KLOPPER

De ster van de feestdagen? Dat is natuurlijk dit dessert. En het is echt niet zo moeilijk klaar te maken als het eruitziet! Bereid de verschillende crémeux en de taart vooraf. Zo hoef je op de grote dag alleen nog aan de afwerking te denken. Je neemt zelf toch ook wel een stukje?

Ingrediënten

 

Voor de brownie

» 170 g fondantchocolade
» 130 g ongezouten boter
» 100 g suiker
» 100 g bruine suiker
» 1 snuifje zout
» 4 eieren
» 130 g lichte bloem T45
» 1 klontje boter voor de bakvorm

Voor de crémeux van fondantchocolade

» 2 eierdooiers
» 30 g suiker
» 105 g volle melk
» 105 g vloeibare volle room
» 130 g fondantchocolade

Voor de opgeklopte ganache

» 180 g witte chocolade
» 100 + 140 g vloeibare volle room

Voor de gekaramelliseerde noten

» 40 g noten naar keuze
» 20 g poedersuiker
» 5 g ongezouten boter
» 1 snuifje fleur de sel

Bereiding

 

Voor de opgeklopte ganache van witte chocolade

  1. Breek de witte chocolade in stukken en laat die 1 min smelten in de microgolf. Als de chocolade daarna nog niet volledig is gesmolten, plaats je ze er nog eens 30 sec in. Daarna roer je. 
  2. Verwarm 100 g vloeibare room maar zorg dat die niet kookt. Voeg de warme room in drie stappen bij de gesmolten chocolade. Meng intussen met een spatel. Doe er daarna in twee stappen de resterende 140 g koude vloeibare room bij en blijf roeren 
  3. Giet het mengsel in een bord en dek af met huishoudfolie zodat er geen lucht tussen het mengsel en de folie is. Plaats een nacht in de koelkast (minimaal 10 uur). 

Voor de crémeux van fondantchocolade

  1. Giet de eierdooiers en de suiker in een kan. Maak de menger op de bamix vast en meng op snelheid 2 tot de bereiding een witgele kleur krijgt.
  2. Breng de melk met room aan de kook. Giet over het witgele mengsel en doe er suiker bij terwijl je met de bamix blijft mengen. Doe alles in de pan en verwarm op een zacht vuur zodat je een crème anglaise krijgt (tot 85°C). Giet die daarna over de vooraf fijngehakte fondantchocolade. 
  3. Giet het mengsel in een bord en dek af met huishoudfolie zodat er geen lucht tussen het mengsel en de folie is. Plaats een nacht in de koelkast (minimaal 10 uur). 

Voor de gekaramelliseerde noten

  1. Maal de noten in grove stukken met de SliceSy®. 
  2. Zet een pannetje op een hoog vuur, giet er de noten in en laat ze 4 min roosteren. Doe er de suiker, boter en fleur de sel bij. Roer om de noten te laten karamelliseren. Giet de noten nu op een vel bakpapier en spreid ze uit zodat ze niet aan elkaar kleven (let op dat je je niet verbrandt). 

Voor de brownie

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Boter een springvorm met hoge rand van 22 cm ø in.  
  3. Laat de boter en chocolade anderhalve minuut lang smelten in de microgolf. Meng. Doe er de suiker, de bruine suiker en het zout aan toe. Schuif de klopper op de bamix® en meng op snelheid 1. Doe er een voor een de eieren bij. Klop na elk ei goed door. Werk af met de bloem. Giet het deeg in de bakvorm en plaats 35 min in de oven.
  4. Laat 15 min afkoelen tot het baksel lauw is, haal het dan uit de bakvorm en plaats het op een serveerschaal. Laat nu volledig afkoelen. 

Voor de afwerking van de taart – op de grote dag

  1. Doe de ganache van witte chocolade in een koelkastkoude kan of slakom van roestvrij staal. Klop op snelheid 2 met de bamix® met klopper tot je een stevige opgeklopte ganache verkrijgt (zoals slagroom). Doe die in een spuitzak met een gladde of sterpunt. Doe nu ook de chocoladecrémeux in een spuitzak met gladde punt.
  2. Spuit her en der wat crémeux van fondantchocolade op de brownie en spuit er witte-chocoladeganache tussenin. Werk af met de gekaramelliseerde noten en – indien je dat wenst – met zoete feestdecoratie (goudkleurige bolletjes, sterren…). 
  3. Zet de taart in de koelkast tot net voor het serveren. 

Truffels van geitenkaas, cranberry’s en pecannoten

Duur: 15 min / 4 personen
SLICESY® / HAKMES / KLOPPER

Hou je ook zo van truffels? Wij zijn in elk geval grote fan! Zo groot zelfs, dat we een versie met kaas hebben uitgevonden. Lekker voor bij het aperitief. 

Ingrediënten

 

» 300 g verse geitenkaas
» 150 g roomkaas (type Philadelphia)
» 1 koffielepel kaneel
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 1 snuifje Espelettepeper (optioneel)
» 3 eetlepels honing
» 225 g pecannoten
» 150 g gedroogde cranberry’s
» 30 g verse peterselie
» 1 snuifje zout
» peper

Bereiding

 

  1. Schuif het hakmes op de SliceSy®, giet de pecannoten in de kom en hak ze in grove stukken. Zet de helft van de noten opzij. Hak de peterselie fijn en snij de gedroogde cranberry’s met een mes in grove stukken. Roer die drie ingrediënten dooreen. Ze zullen straks dienen om de truffels mee te bedekken.
  2. Schuif de klopper op de bamix®. Doe de geitenkaas, de roomkaas, het kaneel, het paprikapoeder en de Espelettepeper in een slakom en klop tot je een lichte en luchtige consistentie krijgt. Roer er de helft van de gehakte pecannoten doorheen en plaats in de koelkast. 
  3. Leg een vel bakpapier op je werkblad. Neem een koffielepel van het kaasmengsel, rol het met je handen tot een balletje (met handschoenen gaat het makkelijker) en rol dat door het cranberry-pecannoten-peterseliemengsel. 
  4. Zet de truffels in de koelkast tot net voor het serveren. 

Hartige taart van pastinaak en pecannoten

Duur: 1 uur / 8 personen
SliceSy® Fijne rasp / Klopper

Nooo  … Dit is geen carrot cake! Het is een pastinaaktaart met pecannoten. Het is een feit: het is zooo lekker … zelfs beter dan het klassieke recept. We dagen je uit om het te proberen! ⁠

Ingrediënten

 

» 250 g pastinaak
» 2 eieren
» 50 g bruine suiker
» 30 ml esdoornsiroop
» 100 ml plantaardige olie
» 1/2 koffielepel vanille-extract
» 160 g bloem
» 1 zakje bakpoeder
» 1/2 koffielepel bicarbonaat
» 90 g pecannoten
» 1 koffielepel kaneel

Voor het glazuur

» 100 g plattekaas (Type Philadelphia)
» 10 cl zeer koude vloeibare volle room
» 3 eetlepels esdoornsiroop
» 1 handvol pecannoten

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en rasp hem fijn met de SliceSy en het mes 2. Zet even aan de kant.
  2. Schuif de klopper op de bamix. Doe de eieren in een slakom en klop ze samen met de suiker en de esdoornsiroop tot je een schuimend mengsel krijgt. Giet de olie en het vanille-extract erbij, voeg de geraspte pastinaak toe en meng met een spatel.
  3. Roer er nu ook de droge ingrediënten doorheen: de bloem, de gist, het natriumbicarbonaat, het kaneel en de pecannoten. Zorg dat de pecannoten vooraf grof gemalen zijn. Meng met de SliceSy met het S-mes tot je een homogeen deeg verkrijgt. Giet het mengesel nu in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm van 18 cm.
  4. Plaats 40 tot 45 min in de oven. Controleer met het lemmet van een mes of de cake gaar is. Het mes moet er schoon weer uitkomen. Laat de cake afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
  5. Neem de bamix er opnieuw bij, maar nu met de klopper. Maak het glazuur: klop de plattekaas samen met de vloeibare room. Doe er de esdoornsiroop bij. Klop verder tot het glazuur een stevige, romige substantie vormt. Bedek de koude cake met een spatel met het glazuur en versier met pecannoten.

Gegrilde ananas en opgeklopte mascarponeroom

Duur: 15 min – 5 personen

Het is niet altijd eenvoudig om een dessert te bedenken dat de zomerwarmte aankan… Maar wanneer je op de overgebleven barbecuekooltjes ananas grilt en die combineert met room die je op het laatste moment hebt opgeklopt, krijg je een geweldig zomers toetje!

Ingrediënten

Voor de opgeklopte mascarponeroom

» 250 g room 30%
» 50 g poedersuiker
» 1 koffielepel vanille-extract
» 250 g mascarpone

 

Voor de gegrilde ananas

» 1 ananas
» 40 g boter

Bereiding

 

Voor de opgeklopte mascarponeroom

  1. Maak de klopper op de Bamix cordless vast en klop de room op snelheid 2 tot lichte slagroom. Voeg er de suiker aan toe en klop nog 30 seconden.
  2. Doe er het vanille-extract en de mascarpone bij en klop tot je een mooie, lichte en gelijkmatige room verkrijgt.
  3. Bewaar in de koelkast.

 

Voor de gegrilde ananas

  1. Schil de ananas en snij hem in plakjes van 1 cm dik.
  2. Leg de ananasschijfjes op de barbecuegrill of in een grillpan: 6 tot 8 min langs beide zijden.
  3. Serveer de nog warme ananas met een flinke lepel mascarponeroom (je kunt er eventueel nog gezouten karamel of limoenzeste aan toevoegen).

Lavendelijs zonder ijsmachine

Duur: 1.15u – 6 tot 8 personen

Heb je lavendel in de tuin en begint die te bloeien? Yes! Dit is je kans om dit delicate bloemenijs te maken zonder dat je een ijsmaker nodig hebt. Wat zeggen we dan? Bedankt bamix!

Ingrediënten

 

» 20 g verse lavendelbloemen (niet gedroogd)
» 25 cl volle melk
» 25 cl water
» 15 cl vloeibare volle room
» 150 g suiker
» Paarse voedingskleurstof (optioneel)

Bereiding

 

  1. Was de lavendelbloemen. Breng het water, de melk en de suiker aan de kook. Voeg er de lavendelbloemen aan toe, dek af en laat ze trekken (minstens 30 minuten… maar laat ze indien mogelijk tot 5 uur in het vocht weken).
  2. Filter de bereiding.
  3. Giet de vloeibare room samen met de voedingskleurstof in een beker (doseer volgens de gewenste kleur, maar weet dat het niet verplicht is). Maak de klopper op de bamix cordless vast en klop de room op snelheid 2 tot slagroom. Zorg dat de melk met lavendelsmaak goed koud is en voeg er je zelfgeklopte slagroom aan toe.
  4. Giet alles in een vorm of een hermetische doos en plaats die een nacht lang in de diepvries. Haal het ijs tien minuten voor je het serveert uit de diepvries.

Clafoutis met bosbessen

Duur: 45 min – 6 tot 8 personen

Het makkelijkste en lekkerste comfortfood? Clafoutis, natuurlijk! Je kunt dit recept afwisselen met het fruit dat je zelf wilt: aardbeien, kersen, frambozen… of bosbessen. Met de nieuwe bamix cordless is hij in enkele seconden klaar. Daarna hoef je alleen nog te wachten terwijl de oven zijn werk doet… en smullen maar!

Ingrediënten

 

» 1 eetlepel boter
» 225 g bosbessen
» 100 g suiker
» 75 g bloem
» 4 eieren
» 1/4 koffielepel zout
» 2 koffielepels vanille-extract
» 350 ml melk

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet je bakvorm in en bestrooi die met bloem.
  3. Giet suiker, bloem, eieren, zout, vanille-extract en melk in de beker.
  4. Maak het multimes op de bamix cordless vast. Schakel het toestel aan en mix op snelheid 1 tot je een glad en gelijkmatig clafoutisdeeg krijgt.
  5. Giet het deeg in de bakvorm en doe er de bosbessen bij. Plaats 45 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker en serveer lauw.