Duur: 5 min + 240 min wachttijd / 2 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Met deze granita van wilde perzik heb je zomer in een glas. Granita, afkomstig uit de zonovergoten regio’s van Sicilië, is een Italiaanse ijstraktatie. Wij maken de granita van wilde perzik met citroen en muntblaadjes. Buon appetito!

Ingrediënten


»
500 g wilde perziken
» 1/2 citroen
» 2 eetlepels honing
» handje verse munt

Bereiding
  1. Was de citroen en maak met een zesteur citroenzest. Zet apart en pers vervolgens de citroen uit. Ontpit de wilde perziken en doe samen met twee eetlepels citroensap, de honing en een paar muntblaadjes in de maatbeker.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Mix de ingrediënten totdat het een glad geheel wordt. Giet het perzikmengsel in een platte schaal of ovenschaal. Roer goed en zet zonder te bedekken in de vriezer voor een half uur.
  3. Haal uit de vriezer en roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes loskomen. Zet terug in de vriezer en herhaal dit proces ongeveer elk half uur. Net zolang totdat alles is gekristalliseerd. Dit proces duurt ongeveer vier uur in totaal.
  4. Roer op het laatst de granita van wilde perzik nog even goed los. Serveer in een mooi glas samen met de citroenzest en wat muntblaadjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden