Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Behoefte aan een lekker tussendoortje? Maak dan eens deze energierepen met pure chocolade. Zo laat je niet alleen je smaakpapillen dansen, maar ook je energieniveau stijgen. De energierepen gemaakt van havermout, pinda’s en zaden zitten boordevol voedzame ingrediënten en het mooie is dat de bamix® SliceSy® al het zware werk voor je doet. Zo wordt zelf deze energierepen maken een appeltje eitje! 

Ingrediënten


»
150 g fijne havermout
» 100 g dadels
» 75 g pinda’s
» 75 ml kokosolie
» 50 g pompoenpitten
» 50 g lijnzaad
» 50 g honing
» 30 g pure chocolade
» snufje zout

Bereiding
  1. Plaats het hakmes in de SliceSy®. Doe de dadels in de SliceSy®, haal eventueel eerst de pitten eruit. Hak de dadels helemaal fijn tot een bal.
  2. Voeg vervolgens de pinda’s, pompoenpitten en de lijnzaad toe aan de dadels. Hak het geheel grof en zorg dat alles goed gemengd is.
  3. Verwarm de kokosolie samen met de honing in een steelpannetje op middelhoog vuur.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de pure chocolade in een mengkom en meng het geheel.
  5. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede kleine bakplaat. Zet het mengsel minstens twee uur in de koelkast om hard te laten worden.
  6. Smelt op het laatst de pure chocolade au bain-marie. Haal de bakplaat uit de koelkast en versier het geheel met de pure chocolade. Laat de chocolade hard worden en snijd vervolgens in repen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden