Norwegian eggs benedict met hashbrowns

Duur: 50 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Deze Norwegian eggs benedict met hashbrowns wil je het liefst iedere dag eten! Geniet van de verfijning van zalm, gepocheerde eieren en zijdezachte Hollandaisesaus geserveerd op perfect gebakken hashbrowns. De oorsprong van eggs benedict is enigszins gehuld in mysterie, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een Amerikaans gerecht met Franse invloeden en door de zalm zelfs Noorse invloeden. Een geliefd gerecht waar wereldwijd van wordt genoten!

Ingrediënten

Voor de hashbrowns

» 2 grote vaste aardappelen
» 1 kleine ui
» 2 eetlepels bloem
» peper & zout
» klontje roomboter

Voor de Hollandaisesaus

» 4 eidooiers
» 150 g roomboter
» 2 eetlepels melk
» 1 eetlepel citroensap
» peper & zout

Voor de Norwegian eggs

» 4 eieren
» 100 g gerookte zalm
» handjevol verse dille
» scheut witte wijnazijn
» snufje zout

Bereiding
  1. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van de SliceSy®. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen met behulp van een schone theedoek. Haal de messenschijf met grove rasp uit de SliceSy® en zet het hakmes vervolgens in de SliceSy®. Hak met de SliceSy® de ui fijn. Meng in een aparte kom de geraspte aardappelen met de fijngehakte ui, bloem en peper en zout. Maak met je handen er mooie ronde hashbrowns van.
  2. Laat voor de Hollandaisesaus de roomboter in een pannetje smelten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de melk in een kom. Verwarm deze al mengend met de bamix® au bain-marie. Meng net zo lang totdat het mengsel dikker begint te worden. Heb geduld, het duurt wel even voor het mengsel goed dik is.
  3. Giet de inhoud van het mengsel over in een maatbeker. Voeg dan al kloppend met de bamix® op eerste snelheid beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Breng de Hollandaisesaus vervolgens op smaak met het citroensap en peper en zout. Dek de maatbeker af, zodat de saus warm blijft.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de hashbrowns in de hete pan en druk ze lichtjes met een spatel aan. Bak de hashbrowns in ongeveer 10 minuten aan iedere kant goudbruin en knapperig. Pak ze in aluminiumfolie in zodat ze warm blijven.
  5. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met kokend water. Voeg een snufje zout en een flinke scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Doe de bamix® met menger in de pan totdat er een draaikolk ontstaat.
  6. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Pocheer het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snijd het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af. Herhaal dit met de rest van de eieren.
  7. Verdeel de gerookte zalm over de hashbrowns. Leg hier de gepocheerde eieren op. Hak de verse dille grof. Giet de Hollandaisesaus over het gerecht en garneer met de verse dille. Serveer de Norwegian eggs benedict met hashbrowns meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Banaan-ei pannenkoekjes

Duur: 15 min / 2 personen
MULTIMES, MENGER, MAATBEKER (1L)

Er zijn altijd wel bananen en eieren in huis. Je kunt voor deze pannenkoekjes zelfs rijpe bananen gebruiken voor nog meer smaak. Een ding is zeker: de banaan-ei pannenkoekjes zijn om te smullen. Met de bamix als hulpmiddel zijn ze echt zo gemaakt. Een heerlijk ontbijt voor in het weekend of juist om van een doordeweekse dag een feestje te maken!

Ingrediënten


»
2 eieren
» 1 banaan
» 50 g bloem
» klontje roomboter
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 theelepel kaneel
» snufje zout
» blauwe bessen naar smaak
» maple syrup naar smaak

Bereiding
  1. Doe de banaan in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer de banaan fijn.
  2. Voeg de eieren toe samen met de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel tot een mooi beslag.
  3. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak de banaan-ei pannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin.
  4. Serveer de banaan ei pannenkoekjes meteen met naar smaak blauwe bessen en maple syrup.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groene groentesmoothie

Duur: 5 min / 1 persoon
MULTIMES

Zin in een gezonde smoothie? Dan is deze groene groentesmoothie een aanrader! Groene groenten zijn super gezond en zorgen voor een blije buik, veel energie en een stralende huid.

Met de bamix® toGo heb je zo deze groene groentesmoothie van bleekselderij, spinazie, cavolo nero, komkommer, kiwi, banaan, limoensap en kokoswater gemaakt. We bereiden de smoothie direct in de bijgeleverde thermische beker. Ideaal om zo mee te nemen als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten


» 2 stengels bleekselderij
» halve komkommer
» handjevol spinazie
» handjevol cavolo nero of boerenkool
» 1 kiwi
» 1 banaan
»
sap van een halve limoen
» 250 ml kokoswater

Bereiding
    1. Was de groenten. Verwijder de schil van de kiwi en de banaan. Pers de halve limoen uit.
    2. Doe alle ingrediënten voor de groene groentesmoothie in een beker. Mocht je de groene groentesmoothie mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
    3. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
    4. Serveer de groene groentesmoothie meteen of bewaar hem in de koelkast.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Açai bowl met rode biet en rood fruit

Duur: 10 min / 1 persoon
MULTIMES

Ben je al bekend met een açai bowl? Dit is eigenlijk een dikke smoothie waar de superfood açai aan is toegevoegd. In dit açai bowl recept zit naast rood fruit, ook nog eens rode biet verstopt. Begin je ochtend goed en start met deze kick-start! Wedden dat je het lekker vindt?

Ingrediënten

 

Voor de açai bowl

» 1 bevroren banaan in plakjes
» 100 g gemengd rood fruit (frambozen, rode en blauwe bessen)
» 50 g gekookte rode biet
» 50 ml plantaardige melk of kokoswater
» 2 eetlepels açai poeder

Toppings

» 1 eetlepel havermout
» 1 eetlepel geroosterde kokos chips
» Een paar plakjes banaan
» Een paar verse frambozen, rode en blauwe bessen

Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de açai bowl in een beker. Mocht je de açai bowl mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
  3. Serveer de açai bowl gelijk in een kom of in de thermobeker voor to go.
  4. Garneer de açai bowl met de havermout, kokos chips, een paar plakjes banaan en vers rood fruit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Muesli met melkschuim

Perfecte start van de dag? Gezond ontbijten!

Ingrediënten

» 4 eetlepels havervlokken
» 12 eetlepels koud water
» 2 eetlepels amandelen
» Sap van 1/2 citroen
» 2 eetlepels honing
» 1 appel in 4 gesneden
» 100 g verse ananas
» 150 g diepgevroren frambozen
» 1,5 dl koude magere melk

Bereiding
  1. Rooster de havervlokken ca. 3 minuten in een pannetje zonder vet, doe ze in de SliceSy met hakmes.
  2. Giet er water bij en laat ca. 5 minuten rusten.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de magere melk en mix alles samen met het hakmes;
  4. Klop de magere melk stijf met de klopper, meng meteen onder de muesli.
  5. Werk af met fruit en/of noten en dien op.

Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Dirty Chai Breakfast bowl

Perfecte start van de dag? Gezond ontbijten!

Ingrediënten

» 200 g Griekse yoghurt
» 1/2 banaan
» 1 eetlepel ahornsiroop
» Chaikruiden: 1 theelepel kaneel; 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel nootmuskaat
» Afwerking naar keuze: cacaonibs, amandelen, granola, kokosschilfers…

Bereiding
  1. Doe de Griekse yoghurt in een kom.
  2. Snij de banaan in stukken en doe ze in de kom.
  3. Voeg de ahornsiroop en de chaikruiden toe.
  4. Mix het geheel tot een gladde massa met je bamix.
  5. Werk af naar keuze

Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Breakfast Popsicles

De ijsjes kan je zelfs als ontbijt opsmullen.

Ingrediënten

Voor 4 à 5 ijsjes

» 275 g Griekse yoghurt
» 125 ml melk
» 2 theelepels honing
» 65 g granola
» 6 à 8 ijsblokjes
» 120 g gemengde bessen (bv. blauwe bessen, zwarte bessen, frambozen, aardbeien…)

Bereiding
  1. Meng de melk met de yoghurt en één theelepel honing. Verdeel het mengsel over de ijsjesvormen.
  2. Hak de bessen fijn met het multimes en verdeel het mengsel over de ijsvormen.
  3. Meng de granola met één theelepel honing en verdeel de granola ook over de ijsjesvormen.
  4. Steek de stokjes in de vormen en zet minstens 4 uur in de vriezer.
  5. Laat de vormen even onder warm of heet stromend water lopen om ze makkelijk uit de vormen te halen.

Smakelijk!

Tips

  • Wil je mooi gescheiden kleuren? Zet de ijsjes dan even in de vriezer voor je er het bessenmengsel bij giet.
  • Zakt de granola in het ijsje? Zet de ijsjes weer even in de vriezer.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Breakfast smoothie bowl

Hemels lekker en erg voedzaam! Met dit recept kun je bovendien eindeloos variëren!

Ingrediënten

VOOR DE SMOOTHIE

» 1 banaan
» 100 g aardbeien (bevroren)
» 50 g bosbessen (bevroren)
» 50 g frambozen (bevroren)
» 120 g Griekse yoghurt

VOOR DE GARNERING

» aardbeien, in stukjes gesneden
» bosbessen
» frambozen
» hennepzaad

Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in de bamix kruik en mix goed met het multimes.
  2. Werk af met de aardbeien, bosbessen, frambozen en het hennepzaad

Smakelijk!

Tips

  • Je kan de garnering vervangen door ander fruit – ananas, banaan, perziken…
  • Je kan het hennepzaad kan je vervangen door eender welk ander zaad (chia, lijnzaad…) of een notenmengeling.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Havermout cappuccino

Zoals de naam al zegt, bestaat deze nieuwe ontbijttrend uit je favoriete koffie én ontbijthaver.

Ingrediënten

» 25 g havermout
» 15 cl melk
» 1 theelepel honing
» 1 snuifje cacao
» 1 espresso

Bereiding
  1. Breng de havermout met 10 cl melk en de honing aan de kook. Laat op een laag vuur zeker 10 minuten pruttelen.
  2. Schuim de overige 5cl melk op met de bamix klopper.
  3. Doe de havermout in een glas of beker. Schenk de opgeschuimde melk erover en doe ook de espresso erbij.

Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Mermaid Spread

Ingrediënten

  • 150g roomkaas
  • 4 sneden brood
  • 1 rode biet
  • 1 mango
  • 50g bosbessen
  • 50 g aardbeien

Voor de verschillende kleuren van jouw mermaid spread:

  • Rood: snijd de rode biet in grove stukken. Mix de rode biet met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of rode biet toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.
  • Geel: snijd de mango in grove stukken (geschild). Mix de mango met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of mango toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.
  • Paars: Mix de blauwe bessen met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of blauwe bessen toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.

Wanneer de kleuren klaar zijn, zet je ze een halfuurtje in de koelkast om op te stijven.

Bereiding

  1. Toast het brood
  2. Smeer van iedere kleur roomkaas een strook op je toast. Je kan spelen met de volgorde en setting. Ter afwisseling kan je de toast ook doormidden snijden.
  3. Om een ‘messy’ effect te krijgen kan je de kleuren een klein beetje door elkaar smeren.
  4. Voor extra smaak kan je toppings toevoegen (gekleurde hagelslag, komkommer, avocado…)
  5. Geniet van je mermaid spread. Smakelijk!