Broodje pastrami met mierikswortel

Ingrediënten

Goed voor 4 personen

Voor de mierikswortelmayonaise

  • 4 eierdooiers
  • 1 el azijn
  • 1 el lauw water
  • 1 el mosterd
  • 4 dl arachideolie peper & zout
  • mierikswortel (geraspt)

Overige ingrediënten

  • 250g pastrami
  • 8-tal sneden brood
  • 4-tal opgelegde augurken
  • 1 kleine rode ui
  • bussel veldsla

Bereiding

Mierikswortelmayonaise:

  1. Doe de dooiers in een hoge beker.
  2. Voeg azijn, water en mosterd toe.
  3. Plaats de menger (herkenbaar aan de gaatjes) op je bamix en klop alles los.
  4. Voeg de olie geleidelijk toe. Laat de bamix enkele tellen op de bodem staan en trek hem langzaam omhoog.
  5. Herhaal dit tot je een mooie massa hebt.
  6. Zet de mayonaise even in de koelkast.
  7. Rasp de mierikswortel met de SliceSy.
  8. Meng de mayonaise met de rasp van de mierikswortel in een verhouding van ongeveer 4 op 1.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Zet de mierikswortelmayonaise in de koelkast.
  11. Pel de rode ui en snijd hem met behulp van de SliceSy in fijne ringen. Doe dit ook met de augurken.
  12. Was de veldsla.
  13. Verdeel de pastrami, de ui, veldsla & augurken over de boterhammen.
  14. Werk af met de mierikswortelmayonaise.

Smullen maar!

Tips

Heb je geen verse mierikswortel ter beschikking, gebruik gerust de kant en klare uit de supermarkt.

Ben je niet zo’n fan van de mierikswortelmayonaise, geen probleem, dit broodje smaakt ook heerlijk met wat mosterd.

Smakelijk eten!

Banana Pancakes

Banana Pancakes

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • een scheutje melk
  • een snuifje kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 30 gram bloem

 

 

 

 

Bereiding

Mix alles tot een glad beslag met het bamix multimes of met de bamix menger.

Boter een pan in met wat kokosolie en laat de pancakes 2 minuten op elke kant bakken.

Laat het smaken!

Mermaid bowl

Mermaid bowl

Ingrediënten

  • 25 cl kokosmelk
  • 2 kleine bananen, idealiter bevroren
  • 30 g havervlokken
  • 2 eetlepels agave- of ahornsiroop
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/4-1/2 koffielepel spirulina of blauwalgpoeder

 

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze met uw bamix multimes tot een vloeibaar geheel. Proef en maak zoeter als je dat wil. Giet indien nodig in een andere kom en kies leuke toppings!

 

Kaneelbroodjes

“Een verslavend lekker ontbijt”

Ingrediënten
» 1 zakje gedroogde gist
» 240 ml amandelmelk
» 110 g margarine of boter
» 1 eetlepel rietsuiker
» 1/4 koffielepel zout
» 400 g witte bloem
» 2 koffielepels kaneelpoeder
» 60 g suiker
» 1 ei + 1 eetlepel melk
Voor zelfgemaakte kaneelpoeder
» 4 tot 5 kaneelstokjes

Bereiding

 

  1. Laat de helft van de boter (55 g) smelten en giet ze samen met de amandelmelk in een slakom. Zorg ervoor dat het mengsel lauw is, strooi er de gedroogde gist bij en laat 10 min inwerken. Voeg er daarna de eetlepel rietsuiker en het zout aan toe en roer.
  2. Doe er de bloem bij, maar doe dit in drie keer met tussenpozen en blijf intussen kneden (opgelet, het deeg kleeft een beetje). Als je een mooi egaal mengsel hebt, leg je het deeg op een licht met bloem bestrooid oppervlak. Kneed het deeg nu tot een bal. Spoel de slakom af, vet ze lichtjes in en leg de deegbal erin. Dek de kom af met een schone doek en plaats ze gedurende een uur op een warme plek. Het volume van het deeg moet verdubbelen.
  3. Intussen maak je je zelfgemalen kaneelpoeder. Leg 4 tot 5 kaneelstokjes in de processormolen. Mix de staafjes in grove stukken. Zet nu de poederschijf op de Bamix en mix opnieuw tot het kaneel fijngemalen is. Giet het in een potje en zet het in je kruidenrek.
  4. Strooi een laagje bloem over je werkblad en rol het deeg uit in een grote rechthoek. Smeer de rest van de zachte boter (55 g) open op het oppervlak. Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder in een kopje en bestrooi het hele deegoppervlak met dit mengsel.
  5. Vouw het deeg in drie en snij het in twaalf stukken. Snij met een mes drie repen in alle stukken zonder dat ze uit elkaar vallen. Vlecht het deeg en rol de vlecht zodat die een knoop vormt. Vet een cupcake- of muffinvorm in en leg de broodjes in de openingen. Laat 30 minuten rijzen en verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Klop een ei met wat melk in een kom en bestrijk elk broodje met een penseel. Plaats 25 tot 30 min in de oven. Laat afkoelen en serveer.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Kikkererwtensalade met tonijn en mayonaise

Ingrediënten

 

» 1 blikje kikkererwten
» 1 sjalot
» 1 eetlepel mayonaise
» 1 eetlepel Griekse yoghurt
» 3 takjes bieslook
» 2 augurken
» 1 blad nori wier
» Peper en zout
» Blaadjes sla
» Preikiemen
» 1 tomaat
» Zuurdesembrood

Bereiding

 

  1. Knip de bieslook fijn, hak de augurken in stukjes en snij het blad nori wier in reepjes.
  2. Doe de sjalot in de SliceSy en versnipper ze. Voeg er de uitgelekte kikkererwten, mayonaise, Griekse yoghurt, zout en peper bij. Mix in korte stoten op snelheid 2 zodat je mengsel toch een zekere textuur behoudt.
  3. Giet het mengsel in een kom en voeg er de bieslook, augurken en nori aan toe. Strijk de salade open op een snee zuurdesembrood, voeg er de blaadjes sla, de preikiemen en schijfjes tomaat aan toe, en sluit de sandwich vervolgens met een tweede snee brood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Reuzenpancake met bosbessen

Ingrediënten

» 4 eieren
» 160 ml melk
» ± 30 g suiker
» 100 g bloem
» 1 koffielepel vanillearoma
» 1 snuifje zout
» 1 biocitroen
» 1 eetlepel boter
» Bosbessen
» Poedersuiker
» Lemon curd als afwerking

bamix reuzenpancake met bosbessen

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem en de suiker in een grote kom. Voeg er de melk, de eieren, het zout, het vanillearoma en de citroenzeste aan toe. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en mix het pancakedeeg op hoge snelheid.
  2. Plaats de gietijzeren pan in de oven. Voeg er na enkele minuten de boter aan toe om de pan in te vetten. Giet er dan het pancakedeegmengsel in, bestrooi met wat verse bosbessen en schuif 15 tot 20 min in de oven.
  3. Serveer meteen, met poedersuiker en schijfjes citroen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Sunrise breakfast smoothie

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 400 ml kokoswater
» 150 g Griekse yoghurt
» 150 g diepgevroren frambozen
» 150 g diepgevroren mango
» 150 g diepgevroren banaan

Bereiding

 

  1. Om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren van de Sunrise smoothie niet in elkaar overlopen, mix je de frambozen, de mango en de banaan elk afzonderlijk met de Bamix. Doe er telkens een derde van de Griekse yoghurt en van het kokoswater bij.
  2. Neem twee grote glazen en giet er eerst een portie frambozensmoothie in, dan de mango en tot slot de banaan, zodat je een mooi sunrise-effect verkrijgt.
  3. De Sunrise smoothie is perfect bij het ontbijt, hij bevat immers de nodige eiwitten om de dag goed te beginnen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Frambozenconfituur met chiazaadjes

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 10 min

» 250 g frambozen
» 3 eetlepels esdoornsiroop
» 2 eetlepels water
» 2 eetlepels chiazaadjes
» 1 koffielepel vanille-extract

Bereiding

 

  1. Doe de frambozen en de twee eetlepels water in een pan en verwarm op een matig vuur. Roer af en toe en laat gedurende een tiental minuten koken.
  2. Haal de frambozen van het vuur. Doe ze samen met de chiazaadjes, de esdoornsiroop en het vanille-extract in een kom. Mix met de Bamix tot je een puree verkrijgt.
  3. Giet de confituur in een bokaal met hermetische sluiting en zet die enkele uren in de koelkast. Je kunt de frambozenconfituur met chiazaadjes een week in de koelkast bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden