Zalm met pittige salsa

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 4 zalmsteaks
» 2 avocado’s
» Volkoren rijst
   

Voor de salsa

» 1 Spaanse peper
» 2 sjalotjes
» 1 teentje knoflook

» 2 tomaten
» Het sap van een halve limoen
» 2 eetlepels olijfolie
» Peper en zout
» Paprikapoeder
» 1 handje peterselie
» 1 handje koriander

zalmsteak

Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Rode currypasta

Ingrediënten
1 portie – Bereidingstijd: 5 min

» 15 g verse gember
» 4 teentjes knoflook
» 2 Spaanse pepers
» 1 sjalot
» 1 eetlepels neutrale olie
» 2 eetlepels gemalen koriander
» 2 eetlepels gemalen komijn
» 1 eetlepels tomatenpuree
» 1 eetlepel gemalen venkelzaad
» 2 koffielepels witte azijn
» 1 koffielepel zwarte peper
» 1 koffielepel gemalen kurkuma
» 1 koffielepel paprikapoeder
» 1 koffielepel gemalen Spaanse peper
» 1 koffielepel zout

Bereiding

 

  1. Reinig en schil de knoflook, sjalot en gember. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers en snij die pepers in kleine stukjes. Doe deze ingrediënten in een kom.
  2. Voeg er de droge ingrediënten aan toe (de gemalen Spaanse peper, koriander, komijn, venkelzaadjes, peper, kurkuma, paprika en het zout) en daarna ook de vloeibare (de olie, witte azijn en tomatenpuree).
  3. Mix met de Bamix tot je een dikke pasta verkrijgt. Je kunt de rode currypasta hermetisch afgesloten een week lang in de koelkast bewaren.