Taco’s van gerafelde gebarbecuede kip

Duur: 10 min – 4 personen

Tacos + kip + guacamole = de perfecte combo voor een party met vrienden. Dit is onze tip om kip in een handomdraai te rafelen: gril de stukken vlees op de BBQ, doe ze in de kom van de SliceSy en mix met enkele stoten met het mes S. Easy peasy!

Ingrediënten

 

» 4 kippenbouten
» Een Mexicaanse kruidenmengeling
» Een pak tortilla’s
» 1 handvol kerstomaatjes
» 1/2 rode ui
» 2 avocado’s
» 1 eetlepel olijfolie
» Het sap van 1 limoen
» 1 Spaanse peper
» 1 tuiltje koriander
» Griekse yoghurt

Bereiding

 

  1. Verwarm de barbecue.
  2. Strooi Mexicaanse kruiden over de kippenbouten (je kunt een bestaande mix gebruiken of je kunt zelf chili-, paprika-, komijn- en uienpoeder en oregano mengen).
  3. Gril de kippenbouten op de barbecue. De duur hangt af van het type barbecue (gas, steenkool, elektriciteit…). Draai de stukken vlees af en toe om zodat ze overal mooi gaar zijn.
  4. Intussen bereid je de guacamole. Maak het multimes op de bamix cordless vast. Doe de rode ui en de kerstomaten in een beker. Mix op snelheid 2 om ze in grove stukken te hakken. Doe er het vruchtvlees van de twee avocado’s en het sap van de limoen, de olijfolie en peper & zout bij. Mix snel tot je een smeuïge guacamole met enkele brokjes verkrijgt. Bewaar op een koele plek.
  5. Wanneer de kip gaar is, verwijder je de botten. Het vlees doe je in de kom van de SliceSy. Schuif er het mes S op en mix met korte stoten op snelheid 2 om snel gerafelde kip te maken.
  6. Garneer de tortilla’s met guacamole en gerafelde kip en voeg er enkele blaadjes koriander, 2 koffielepels Griekse yoghurt en enkele reepjes Spaanse peper aan toe. Smakelijk!

Taart met groene asperges en feta

Tijd: 20 min – 4-6 personen

Oh wat houden we van groene asperges… en al zeker van feta! Hier vind je een eenvoudige en originele combinatie voor een heerlijke lentetaart. Om tot op de laatste kruimel van te smullen!

Ingrediënten

 

» 1 bundel groene asperges
» 1 ei
» 1 blok van 150 g feta
» 1 koffielepel gedroogde tijm
» Peper en zout
Voor het taartdeeg
» 200 g bloem
» 1/2 koffielepel zout
» 100 g zeer koude boter
» 65 ml ijswater

Bereiding

 

  1. Giet de bloem en het zout in de kom van de SliceSy met het S-vormige mes. Mix op snelheid 2 met onderbroken stoten. Snij de koude boter in kleine blokjes en doe die bij het mengsel. Mix op snelheid 1 met onderbroken stoten tot je een crumbletextuur krijgt. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe en blijf intussen mixen. Doe dit tot het deeg zich begint te vormen.
  2. Giet het deeg op een vel bakpapier en rol het tot een bal. Plat het licht af en laat 10 minuten rusten. Vorm een rechthoek van het deeg en plaats het in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Schil de groene asperges en zorg dat de punten heel blijven. Laat ze 10 minuten stomen op 180°C. Zet even aan de kant.
  5. Doe de feta en het ei in de kom van de SliceSy. Voeg er het zout, de peper en de tijm aan toe. Sluit de kom en mix met de Bamix op snelheid 2 tot het ei en de feta een dikke room vormen.
  6. Haal het taartdeeg uit de koelkast en smeer er gelijkmatig de fetaroom over. Decoreer met de groene asperges en plaats gedurende 15 minuten in de oven. Combineer met een slaatje van jonge scheutjes.

Gekarameliseerde zalm met erwtenpuree

Tijd: 1 uur – 4 personen

De combinatie van zalm en erwtjes doet het altijd goed. Onze twist? Munt, yoghurt en citroen. Zo maken we een verslavende erwtenpuree die perfect past bij de gekarameliseerde zalm. Een origineel gerecht voor belangrijke gasten – zoals je ouders!

Ingrediënten

 

» 4 zalmfilets
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 2 eetlepels boter
» 2 eetlepels sojasaus
» 1 middelgrote ui
» 250 g gedopte verse erwten (of ontdooide diepvrieserwtjes)
» 2 takjes verse munt
» 3 eetlepels Griekse yoghurt
» 3 eetlepels vers citroensap
» Peper en zout
» Partjes citroen, ter afwerking

Bereiding

 

  1. Doe de ui in de kom van de SliceSy en hak hem met 2-3 drukken op snelheid 2. Verwarm een pan op een gematigd vuur en doe er 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in. Giet de ui erbij en strooi er wat zout over. Laat de ui zo’n 10 minuten bakken tot hij een mooi kleurtje krijgt. Voeg er daarna de erwtjes aan toe en laat opnieuw 10 minuten bakken.
  2. Voor de puree giet je de erwt/ui-mengeling in de kom van de SliceSy. Doe er de blaadjes verse munt, de Griekse yoghurt, het citroensap, het zout en de peper bij. Mix op snelheid 2 tot je een gladde puree verkrijgt. Zet even aan de kant.
  3. Verwarm een antiaanbakpan op een gematigd-hoog vuur. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Giet 1 eetlepel olie in de pan. Laat de ene kant van de zalmfilets gedurende 4 tot 5 minuten goudgeel bakken. Draai ze daarna om en bak ze nog 2 tot 3 minuten. Smeer ze hierbij in met boter en voeg ook de sojasaus toe.
  4. Plaats een volle lepel erwtenpuree op de bodem van de borden en leg er daarna een zalmfilet bovenop. Werk af met een citroenpartje.

Salade van radicchio, venkel en peer & vinaigrette met blauwaderkaas

Tijd: 20 min/ 4 personen

Een superorigineel lunchboxidee of een knapperig slaatje voor bij een vleesgerecht? Dit recept moet je eens proberen: het vindt het perfecte evenwicht tussen het bittere van de radicchio, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer. Heerlijk!

Ingrediënten

 

» 1 venkel
» 1 peer
» 1 krop radicchio
» Verse peterselie
» 1/3 kop gegrilde hazelnoten
Voor de vinaigrette met blauwaderkaas
» 75 g zachte blauwaderkaas
» 2 eetlepels Griekse yoghurt natuur
» 2 eetlepels zure room
» 2 eetlepels citroensap
» 3 eetlepels hazelnootolie

Bereiding

 

  1. Maak de fijne rasp op de sliceSy vast. Hiermee kun je de venkel, peer en radicchio fijnsnijden. Spreid alles open op een mooie, grote serveerschaal. Voeg een snuifje zout een gulle dosis peper toe. Versnipper de verse peterselie.
  2. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette met blauwaderkaas in de beker. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2.
  3. Giet de vinaigrette op de salade en doe er de verse peterselie en gegrilde hazelnoten bij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bloemkool tortilla’s

Tijd: 45min / Voor 6 tortilla’s

Heb je een mooie bloemkool liggen maar weet je niet echt wat er mee aan te vangen? Goed nieuws: wij hebben een superrecept voor heerlijke en gezonde bloemkooltortilla’s. Ze zijn perfect als quesadilla’s met gesmolten kaas, met roereieren bij het ontbijt… of belegd als een taco. Lekker.

Ingrediënten

 

» 1 bloemkool
» 2 eieren
» 1 handvol fijngehakte koriander (of peterselie)
» De zeste van 1/2 limoen
» 1/2 koffielepel paprikapoeder
» 1/2 koffielepel komijn
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
  2. Was je bloemkool en trek de roosjes er met de hand van af. Doe ze in de kom van de SliceSy en schuif het mes erop. Sluit de SliceSy af en mix op snelheid 2 tot je een textuur krijgt die wat op rijst- of couscouskorrels lijkt.
  3. Giet de gemixte bloemkool in een kom en zet die gedurende 2 min in de microgolfoven op volle kracht. Roer en plaats opnieuw 2 min in de microgolf. Giet de bloemkool daarna in een schone vaatdoek en druk die zo goed mogelijk aan om het overtollige water te verwijderen. Giet de uitgedrukte bloemkool weer in de – schoongemaakte – kom en doe er de overige ingrediënten bij. Meng met een spatel tot je een gelijkmatige pasta verkrijgt. Snij er zes bollen uit en vlak die af tot tortilla’s op het vel bakpapier.
  4. Bak de tortilla’s gedurende 10 min in de oven. Draai elke tortilla voorzichtig om en bak ze opnieuw gedurende 7 min. Leg de tortilla’s op een bakrooster en laat ze afkoelen.
  5. Tot slot verwarm je een pan op een gematigd vuur. Bak beide kanten van de tortilla’s gedurende 1 tot 2 min zonder vetstof zodat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Je kunt ze zo eten met kaas, beleggen met avocado, gegrilde kip en rauwe groenten of serveren bij de zondagse lunch.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Gevulde kalkoen met kastanjes

“Een originele versie van de traditionele kalkoen, perfect voor de eindejaarsfeesten.”

Ingrediënten

 

Voor 4 tot 6 personen
»
1 kalkoen
Voor de vulling
»
100 g gedroogde ham
» 175 g kastanjes
» 1 ei
» 90 ml room
» 1 mespuntje cayennepeper
» 220 g varkensgehakt
» 220 g kippengehakt
» 150 g boter
» peper en zout
Voor het bakken
»
1 ui
» 1/2 selderijstengel
» 1 wortel
» 250 ml witte wijn
» 250 ml gevogeltebouillon
» 300 g boter
» 1 takje verse tijm

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg de gedroogde ham in de SliceSy. Mix op stand 2 tot de ham fijngesneden is. Giet in een slakom.
  3. Doe daarna de kastanjes, het ei, de room en de cayennepeper in de SliceSy en hak matig en met tussenpozen op stand 2. Je kunt stukjes kastanje overhouden voor de veldsla. Giet de bereiding bij de gedroogde ham in de slakom en doe er het varkens- en kippengehakt bij. Bestrooi met peper en zout en meng goed.
  4. Vul de kalkoen met de vulling en naai hem daarna dicht. Gebruik eventueel een tandenstoker om de opening dicht te houden. Kruis de poten van de kalkoen en bindt ze samen.
  5. Leg de ui, de selder en de wortel in de SliceSy en mix tot de groenten in kleine stukjes zijn gehakt. Leg ze in een grilschaal. Doe er de wijn en de bouillon bij. Verdeel de boter. Doe de helft van de boter bij de groenten in de grilschaal en gebruik de andere helft om de kalkoen mee in te smeren. Leg de kalkoen op de groenten en bak hem gedurende 2.30 tot 3 uur. Giet er regelmatig wat van het kookvocht over zodat hij niet uitdroogt.
  6. Net voor je de kalkoen uit de oven haalt, versnipper je een takje tijm over de kalkoen. Daarna laat je hem nog 10 minuten verder bakken zodat het vlees het aroma van de tijm kan opnemen.
  7. Haal de kalkoen uit de oven. Bedek hem met aluminiumfolie en laat hem 30 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
  8. Giet de jus en de groenten in een kan. Zet het multifunctionele mes op de bamix en mix op stand 2. Vlak voor je de kalkoen opdient, laat je het vocht inkoken of bind je het tot een saus.

Schelvisfilet, spinazie, tomaat en pistachekorst

“Een gezond idee dat je supersnel klaarmaakt, ideaal voor een doordeweekse avond. Je kunt er rijst bij serveren of – voor de ketogene versie – er gewoon zo van smullen.”

Ingrediënten

 

Voor 2 personen
»
2 schelvisfilets, in totaal ongeveer 300 g
» 300 g verse spinazie
» 1 teen knoflook
» 200 g kerstomaatjes
» 40 g basilicum
» 40 g pistaches
» peper en zout
» 50 g olijfolie

 

Bereiding

 

  1. Doe de pistachenoten, de basilicum, zout & peper en 5 eetlepels olie in de SliceSy en mix ze tot een dikke tapenade. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe.
  2. Fruit de fijngehakte knoflook in een pan en voeg er de spinazie aan toe. Bak die heel licht aan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de schelvisfilets in een ovenschaal. Voeg er aan de zijkanten de trosjes kerstomaatjes aan toe.
  4. Smeer de tapenade op de filets, druk aan en plaats de schaal zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dresseer de spinazie in twee hoopjes ter grootte van de vis en leg die vis erop. Serveer met de kerstomaatjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bloemkoolpizza

“Pizzadeeg dat perfect binnen een keto dieet past”

Ingrediënten
» 1 kleine bloemkool
» 1 ei
» 150 g geraspte mozzarella
» 75 g Parmezaanse kaas
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel Italiaanse kruiden
» 1 koffielepel zout
Voor het garnituur
» 4 tot 5 eetlepels passata
» 75 g feta
» 1/2 gele paprika
» 100 g in stukjes gesneden butternutpompoen
» 1 handvol walnoten
» 1 blad boerenkool
» Enkele plakjes prosciutto
» 2 eetlepels granaatappelpitten
» 2-3 blaadjes basilicum

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de roosjes van de bloemkool en leg ze in de SliceSy. Mix tot je een fijne korrelige textuur hebt. Doe het mengsel in een slakom, dek af met folie en plaats 7 min in de microgolfoven op 800 W. Controleer of de bloemkool mooi gaar is. Giet hem in een schone doek en verwijder zoveel mogelijk water. De bloemkool moet haast deeg lijken.
  3. Doe de mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom. Laat de kaas lichtjes smelten in de microgolfoven. Giet de uitgelekte bloemkool in de slakom en doe er het ei, de mozzarella, de Parmezaanse kaas en kruiden bij. Meng goed en vorm een deegbal. Rol die open op een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats 8 tot 10 min in de oven en draai het deeg dan voorzichtig om op een ander vel bakpapier. Laat opnieuw 8 tot 10 min bakken zodat het superknapperig wordt.
  4. Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten en plaats ze 5 min in de oven. In deze versie hebben we tomatenpassata, gele paprika, butternut, boerenkool, walnoten en feta gebruikt. Wanneer de pizza gebakken is, garneer je ze nog met prosciutto, basilicum en granaatappelpitten. Heerlijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Risotto met pompoen, feta & pecannoten

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 2 eetlepels olijfolie
» 350 g arboriorijst
» 1 sjalot
» 2 teentjes knoflook
» 750 ml kippenbouillon
» 250 ml kokosmelk
» 1 koffielepel zout
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 laurierblad
» 100 g Parmezaanse kaas
» 1 biologische pompoen
» 1 blok fetakaas
» 50 g gedroogde veenbessen
» 50 g pecannoten

Bereiding

 

  1. Snij de pompoen in 4 stukken, verwijder de pitten en leg ze op een bakplaat. Rooster ze 35 min in de oven op 180 °C met een scheutje olijfolie (of stoom ze). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken (zo niet, bak of stoom ze dan nog 10 min langer). Laat ze afkoelen en pureer ze op snelheid 2 met het multifunctionele hulpstuk van de bamix. Voeg de kokosmelk toe en mix opnieuw tot een gladde puree.
  2. Hak de sjalot en knoflook fijn in de bamix Processor. Giet de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en de knoflook toe. Fruit 3-4 min op een middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en verwarm 2-3 min tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het laurierblad en de kippenbouillon schep voor schep toe zodat de rijst deze kan opnemen. Voeg vervolgens de pompoenpuree, Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Verkruimel de fetakaas en voeg de helft aan de risotto toe zodat de kaas lichtjes smelt. Bewaar de rest om te garneren.
  3. Schep de risotto op de borden, voeg de feta, veenbessen, licht geroosterde en fijngehakte pecannoten, fleur de sel, peper en een scheutje olijfolie toe. Geniet ervan!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bahn Bao met varkensvlees

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 250 g bloem
» 2 koffielepels bakpoeder
» 180 g lauwe volle melk
» 1 zakje korrelgist
» 1 eetlepel plantaardige olie
» 50 g suiker
Voor de vulling
» 350 g varkensgehakt
» 3 eetlepels Parijse champignons
» 1 kleine gele ui
» 2 koffielepels vissaus
» 2 koffielepels oestersaus
» 1 koffielepel gochujang (of pikante saus)
» 1 koffielepel suiker
» 1/2 koffielepel zout
» 1/2 koffielepel peper
» 4 hardgekookte eieren
Voor de bereiding
» 1 eetlepel rijstazijn

Bereiding

 

  1. Leg 16 stukken bakpapier van 5 cm bij 5 cm klaar.
  2. Bereid het banh bao-deeg. Giet de gist bij de lauwe melk en meng. Laat 10 minuten rusten. Voeg vervolgens de plantaardige olie en de suiker toe. Meng opnieuw goed. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Giet het mengsel van vloeibare ingrediënten erbij en kneed het met je handen. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestrooide ondergrond en kneed het gedurende 10 min. Dek af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Snij je hardgekookte eieren in 4.
  4. Bereid de vulling. Doe eerst de gele ui in de SliceSy en hak hem fijn op snelheid 1. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe aan de SliceSy. Mix en pulseer op snelheid 2 om een gladde vulling te verkrijgen. Maak van de vulling 16 balletjes en bewaar ze in de koelkast.
  5. Verdeel het deeg in 16 porties. Rol elk stuk uit tot een schijfje met een diameter van 5 cm. Voeg in het midden 1 bolletje vulling en ¼ hardgekookt ei toe. Sluit de bao door de randen om te vouwen. Leg elke bao op een vel bakpapier.
  6. Breng een stoomkookpan aan de kook met water en 1 eetlepel rijstazijn. Stoom de banh bao’s in 15 tot 17 min gaar. Leg ze goed uit elkaar en stoom ze indien nodig in verschillende keren. Als je wil, kan je ze in de diepvriezer bewaren en later in de magnetron opwarmen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden