Duur: 25 min / 2 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

Heb je weleens gehoord van shakshuka? Het is een Oosters eenpansgerecht van gepocheerde eieren in groenten. Officieel wordt een shakshuka geserveerd in een saus van tomaten en paprika. Wij geven er een twist aan en maken er een groene shakshuka van met lentegroenten. Een heerlijk gerecht bomvol groene veggies. En lekker als ontbijt, lunch of als diner. Deze shakshuka kan altijd. We maken de groene shakshuka af met whipped feta. Romige feta die met de bamix® tot in perfectie is opgeklopt. Loopt het water al in je mond? 

Ingrediënten

Voor de groene shakshuka

» 3 eieren
» 1 courgette
» 200 g spinazie
» 2 stengels bleekselderij
» 50 ml kookroom
» 1 ui
» paar takjes platte peterselie
» paar takjes dille
» 1 theelepel komijn
» 1 theelepel za’atar
» 1 theelepel chilivlokken
» olijfolie
» peper en zout

Voor de whipped feta

» 75 g feta
» 40 g Griekse yoghurt
» 1 el citroensap
» 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding
  1. Begin met het maken van de whipped feta. Doe hiervoor alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix het geheel tot een romig mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet de whipped feta tot gebruik in de koelkast om iets in te dikken.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Hak de ui fijn. Verwijder de ui en hak de platte peterselie en dille grof. Zet de grofgehakte kruiden apart voor later. Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui in vijf minuten glazig.
  3. Verwijder het hakmes uit de SliceSy® en steek de fijne gleuf in de messenschijf. Snijd hiermee de courgette en stengels bleekselderij in stukjes. Voeg deze vervolgens bij de ui in de koekenpan. Bak de groenten vijf minuten op middelhoog vuur en voeg vervolgens de spinazie toe.
  4. Voeg de kookroom aan de groenten toe en breng het geheel op smaak met de komijn, za’atar, peper en zout. Maak drie kuiltjes in de groenten en breek hier voorzichtig de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer vijf minuten pocheren. Het lekkerste is natuurlijk als de eidooier straks nog loopt, dus laat de eieren niet te lang pocheren.
  5. Verdeel de whipped feta over de shakshuka. Garneer met de chilivlokken en de grofgesneden kruiden. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de groene shakshuka met whipped feta meteen. Lekker met flatbread om te dippen.