Duur: 150 min + één nacht rusten / 8 personen
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: Barbecue, keukentouw

Met deze porchetta met noten en abrikozen kun je in de knisperende kou genieten van het samenzijn. We maken de porchetta namelijk op de winterbarbecue. Zo krijg je perfect geroosterde porchetta met een knapperig zwoerd en een verrassende vulling. Porchetta is een buikspek, maar dan op zijn Italiaans bereid en door hem te vullen met noten, abrikozen en vijgen geven we dit gerecht een twist. Een ideaal gerecht om voor een grote groep mensen te maken. Proef de sfeer van het seizoen en deel zo de gezelligheid met vrienden en familie rondom de barbecue!

Ingrediënten


»
2,5 kg buikspek met zwoerd
» 150 g gemengde noten
» 125 g gedroogde abrikozen
» 125 g gedroogde vijgen
» 100 g vers broodkruim
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 2 eetlepels venkelzaad
» 3 takjes rozemarijn
» 3 takjes salie
» olijfolie
» peper en flink wat zout

Bereiding
  1. Leg het vlees met het zwoerd omhoog op je werkvlak. Dep het met keukenpapier goed droog. Kerf het zwoerd kruislings om de 1 cm met een scherp mes in. Wrijf het ingesneden vlees wat flink wat zout in en duw het ook in de inkepingen. Keer het vlees vervolgens om.
  2. Snijd de ui en knoflook met behulp van de SliceSy® fijn. Doe hiervoor het hakmes in de SliceSy® en zet de bamix® erop. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook hierin glazig. Laat iets afkoelen en doe vervolgens in een grote kom.
  3. Voeg de gemengde noten, venkelzaad, rozemarijn en salie toe aan de SliceSy®. Zet de bamix® op de SliceSy® en hak alles fijn. Herhaal dit proces voor de abrikozen en vijgen. Voeg dit daarna ook samen met het broodkruim toe aan de kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de vulling, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel.
  4. Besmeer de binnenkant van het vlees met de vulling. Rol het vlees stevig op tot een rollade. Bind hem op meerdere plekken met wat keukentouw vast. Leg hem op een schaal en zet hem onafgedekt een nacht in de koelkast zodat het zwoerd iets uitdroogt.
  5. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en pak het goed in aluminiumfolie in. Bereid de barbecue voor op 150 graden indirect grillen. Rooster de porchetta met het aluminiumfolie 1,5 uur à 2 uur tot hij gaar is. Haal het aluminiumfolie er vervolgens vanaf en bewaar eventueel het bakvet voor een lekkere saus. Rooster de porchetta nog even direct op de grill totdat deze een goudbruin en krokante korst krijgt. Dit kun je het beste met de deksel open / eraf doen, omdat het vlees anders snel verbrandt.
  6. Haal de porchetta van de barbecue af, verpak hem in aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden