Duur: 50 min + 60 min wachttijd / 8-12 taartpunten
SLICESY® MET HAKMES – KLOPPER

Met deze valentijnstaart is er love in the air! De taart is gemaakt van een vulling van witte chocolade en met hartjes van frambozencoulis. Het is even een werkje, maar gelukkig helpt de bamix® een handje mee. Met deze goddelijke taart maak je hoe dan ook indruk op jouw Valentijn en laat liefde nou net door de maag gaan!

Ingrediënten

Voor de bodem

» 160 g bloem
» 110 g koude boter 
» 60 g poedersuiker
» 40 g amandelmeel
» 1 eidooier
» snufje zout

Voor de vulling

» 250 ml slagroom
» 300 g roomkaas
» 200 g witte chocolade + iets extra voor de garnering
» 2 gelatineblaadjes

Voor de frambozencoulis

» 125 g frambozen (vers of diepvries)
» 25 g kristalsuiker
» 1 theelepel citroensap

Bereiding
  1. Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en een snufje zout in de SliceSy® met hakmes. Zet de bamix® erop en druk op de tweede snelheid. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg daarna de boter, eidooier en twee eetlepels ijskoud water toe en laat de SliceSy® het geheel tot een mooi deeg vormen. Haal het deeg uit de SliceSy® en maak er met je handen een mooie bal van. Pak het deeg in huishoudfolie in en laat het vervolgens 60 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een grote ronde lap. Zo kun je hem straks gelijk in de vorm leggen. Gebruik bij het uitrollen van het deeg nog wat extra bloem. Vet een taartvorm van 24 cm in en bedek de vorm met het deeg. Druk het deeg netjes in de vorm en haal het overtollige deeg weg. Leg over het deeg een stuk bakpapier en vul het bakpapier met een hulpvulling. Dit heet blind bakken, zodat de taart niet te hoog wordt tijdens het bakken. Als hulpvulling kun je bijvoorbeeld rijst of bonen gebruiken. Bak de bodem met de hulpvulling 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de hulpvulling en het bakpapier daarna weg. Verlaag de temperatuur tot 160 graden (hetelucht) en bak nog eens 10 minuten in de oven.
  3. Maak in de tussentijd de frambozencoulis. Doe de frambozen samen met de suiker, citroensap en één eetlepel water in een steelpannetje. Verhit het geheel op middelhoog vuur. Roer af en toe totdat de frambozen zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel vervolgens iets afkoelen.
  4. Giet het frambozenmengsel door een fijne zeef boven een kom om de zaden te verwijderen. Je kunt een lepel gebruiken om het mengsel door de zeef te duwen. Uiteindelijk heb je best wat vruchtvlees over. Laat de frambozencoulis volledig afkoelen voordat je hem gaat gebruiken.
  5. Smelt voor de vulling de witte chocolade au bain-marie. Zorg dat de witte chocolade niet te heet wordt, deze chocolade kan namelijk snel verbranden. Wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in de kom.
  6. Leg de gelatineblaadjes een voor een voor vijf minuten in koud water om te laten weken. Haal de blaadjes eruit en knijp ze goed uit. Leg ze in een steelpannetje en voeg vijf eetlepels water toe. Verwarm de gelatine al roerend tot die volledig is opgelost.
  7. Doe de slagroom en roomkaas in een kom. Steek de klopper op de bamix® en klop het geheel romig. Het mengsel hoeft niet te stevig te worden. Spatel de gesmolten witte chocolade en de gelatine er vervolgens voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel vervolgens op de taart en strijk de bovenkant glad.
  8. Doe frambozencoulis in een pipet of spuitfles en verdeel kleine druppeltjes frambozencoulis over de taart. Ga met een satéprikker voorzichtig door de druppeltjes frambozencoulis zodat er hartjes ontstaan. Zet de valentijnstaart daarna voor minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Hak met behulp van de SliceSy® met hakmes wat witte chocolade fijn. Serveer de valentijnstaart met de fijngehakte witte chocolade.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden