Duur: 10 min / een pot pesto
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Al eens gehoord van daslook? Misschien staat je tuin ermee vol en anders heb je vast weleens tijdens een wandeling in het park of bos de typische daslookgeur geroken. Daslook ruikt en smaakt namelijk  naar een kruising tussen knoflook en bieslook. 

Een van de dingen die lekker zijn om met daslook te maken is een daslookpesto. Wij houden hem vrij simpel zoals je ook een normale pesto maakt. Maar je kunt natuurlijk experimenteren met een andere kaas, noten of zaden. 

Daslook is makkelijk te vinden omdat het vaak in enorme hoeveelheden bij elkaar groeit. Je herkent ze aan de langwerpige groene blaadjes en de duidelijke knoflookgeur. Officieel mag je daslook niet plukken en is het bij de wet beschermd. Dus we raden aan om bij het tuincentrum een potje daslook te kopen en dit te laten verwilderen in je eigen tuin. 

De daslookpesto is lekker als saus voor pasta of als vulling in ravioli, als dip of spread op brood, als topping voor gegrilde groenten of als smaakmaker bij vis, vlees, soepen en stoofschotels.

Ingrediënten


»
flinke hand daslook
» 60 ml olijfolie
» 40 g Parmezaanse kaas
» 30 g pijnboompitten
» peper en zout

Bereiding
  1. Spoel de daslook goed af onder koud water en dep ze droog met wat keukenpapier.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op het vuur en laat ze iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel iets meer olijfolie toe als de pesto nog te dik is.
  4. Breng de daslookpesto op smaak met peper en zout. Bewaar in een schone pot in de koelkast. De daslookpesto blijft zo één week goed.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden