Duur: 30 min / één grote plank
SLICESY® MET HAKMES
Is deze mezze plank met verschillende dips geen plaatje om te zien? Allerlei lekkers om te dippen in de drie dips: een muhammara, een mango hummus en een geitenkaas-bietendip. Met de bamix® zijn ze ook nog eens zo gemaakt. Een Oosters feestje op een plank. Weer eens wat anders voor bij de borrel toch?
De dips zijn het makkelijkst om met het hakmes in de SliceSy® te maken. Heb je deze niet? Dan kun je ook de bamix® met het multimes en een maatbeker gebruiken.
Voor de muhammara
» 350 g geroosterde rode paprika uit pot
» 50 g walnoten
» 2 eetlepels granaatappelmelasse
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 eetlepel citroensap
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel gemalen komijn
» mespunt gerookt paprikapoeder
» peper en zout
Voor de mango hummus
» 1 mango
» 1 pot kikkererwten (350 g)
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 eetlepel chilisaus
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel kerrie
» peper en zout
Voor de geitenkaas-bietendip
» 3 voorgekookte bieten
» 125 g verse geitenkaas
» 1 theelepel zwart sesamzaad
» peper en zout
Voor de mezze plank (naar smaak)
» flatbread en/of pitabroodjes
» soepstengels met sesam
» radijsjes
» olijven
» kleine komkommers
» vijgen
» cherrytomaatjes
» blokjes feta
» artisjokken
» dadels
» bladpeterselie
» verse munt
- Begin met het maken van de muhammara. Rooster hiervoor eerst de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten vervolgens in de SliceSy® met hakmes. Meng het geheel kort totdat er een mooie dip ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Haal de muhammara uit de SliceSy®. Dit kan gemakkelijk door het inzetstuk omhoog te trekken en zo te legen boven een kommetje.
- Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat de mango hummus gemaakt kan worden. Laat de hiervoor kikkererwten uitlekken en maak de mango schoon zodat je alleen het vruchtvlees over hebt. Doe alle ingrediënten in de SliceSy® en meng tot het een glad en smeuïg geheel is. Proef de mango hummus en breng eventueel nog op smaak met peper en zout of wat extra citroensap en/of olijfolie. Haal de mango hummus uit de SliceSy® en serveer in een kommetje.
- Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat we als laatste aan de slag gaan met de geitenkaas-bietendip. Rooster de zwarte sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet deze apart. Doe de rest van de ingrediënten in de SliceSy® en meng het geheel kort. Breng de dip eventueel nog op smaak met peper en zout. Haal uit de SliceSy®, serveer ook de geitenkaas-bietendip in een kommetje en garneer met het zwarte sesamzaad.
- Zet de verschillende dips op een grote houten plank en leg daaromheen alle overige ingrediënten voor de mezze plank om mee te dippen.