Duur: 5 min / 1 portie
MENGER

Sriracha mayonaise: we zijn er gek op. Lekker bij poké bowls, sushi, kip, zoete aardappel friet of als sausje voor bij de barbecue. Je kunt naar smaak zoveel sriracha aan dit recept toevoegen als je wilt. Hou je van pittig? Voeg dan wat meer aan dit sriracha mayonaise recept toe.

Ingrediënten

» 1 ei
» 300 ml zonnebloemolie
» 2 eetlepels sriracha
» 1 eetlepel witte wijnazijn
» 1 eetlepel citroensap
» 1/2 theelepel Franse mosterd (fijn)
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de verse mayonaise. Doe hiervoor het ei, de zonnebloemolie, witte wijnazijn en Franse mosterd in een mengbeker. Steek de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de beker en laat hem draaien op de eerste snelheid. Laat de bamix® op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl je langzaam op de massa duwt. Ga daarna nog een paar keer op en neer in de maatbeker zodat alle olie volledig gemengd is.
  2. Voeg de sriracha en het citroensap toe. Schakel het toestel aan en meng het geheel nogmaals. Breng de sriracha mayonaise op smaak met peper en zout. Eventueel kun je meer sriracha toevoegen, maar dat is hoe pittig je de mayonaise zelf wenst.
  3. Bewaar de sriracha mayonaise in een afgesloten pot in de koelkast. Zo blijft hij één week goed.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden