Duur: 25 min / 8 stuks
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE RASP – MULTIMES – MAATBEKER (400 ML)

Verfrissend, kleurrijk en vol van smaak! Vier de lente met deze spring rolls met garnalen. Met sappige garnalen, de zoete smaak van mango en knapperige groenten zijn de rolletjes niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor je smaakpapillen. De pindadip voor erbij maken ze nog lekkerder en met het bamix® multimes is deze heerlijke dip ook nog eens zo gemaakt. Of je nu een lichte lunch wilt, een smakelijk voorgerecht of gewoon zin hebt in een gezond snack, de spring rolls met garnalen zijn altijd een winnaar!

Ingrediënten

Voor de spring rolls met garnalen

» 150 g gekookte garnalen
» 8 rijstvellen
» 1 wortel
» 1 mango
» 1 krop baby romaine
» halve komkommer
» 2 eetlepels furikake

Voor de pindadip

» 2 el pindakaas
» 2 el sojasaus
» 1 el rijstazijn
» 1 tl honing
» 1 knoflookteentje
» klein stukje verse gember
» peper en zout

Bereiding
  1. Steek de fijne rasp in de messenschijf van de SliceSy®. Snijd hiermee de wortel fijn. Snijd de rest van de groenten en de mango met een mes in dunne repen. Haal de bladeren van de baby romaine af, was ze even en dep ze dan droog.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Voeg alle ingrediënten voor de pindadip aan de maatbeker toe en mix er een mooie saus van. Eventueel kun je nog wat water toevoegen om de saus dunner te maken. Proef en voeg nog wat peper en zout toe indien nodig.
  3. Vul een grote kom of schaal met kokend water. Week een rijstvel een paar seconden in het water totdat het zacht en buigzaam wordt.
  4. Verdeel de garnalen, gesneden groenten en een blad baby romaine over een rijstvel. Strooi wat furikake hierover. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en rol strak omhoog. Vouw halverwege de rol de zijkanten naar binnen en rol verder totdat de spring roll is gevormd.
  5. Herhaal met de rest van de rijstvellen. Serveer de spring rolls met garnalen meteen samen met de pindadip.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden