Duur: 10 min / 2 personen
VLEESMES
Extra materiaal: kookring voor het opmaken van de steak tartare

Wil je je smaakpapillen een smaakvolle reis geven? Probeer dan deze steak tartare op Aziatische wijze. De steak tartare is op smaak gebracht met Aziatische ingrediënten zoals sojasaus, rode peper, shiso en furikake. De Aziatische steak tartare is lekker als voorgerecht of als lichte maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je gasten.

Ingrediënten

» 300 g bavette
» 2 eidooiers
» 3 eetlepels sojasaus
» 1 eetlepel sake
» 1 eetlepel furikake
» 1 theelepel sesamolie
» klein stukje gember
» 1/2 knoflookteen
» kwart van een rode peper
» sap van een halve limoen
» peper en zout
» koriander en shiso voor de garnering

Bereiding
    1. Snijd de bavette in grove stukken en doe deze in een kom. Steek het vleesmes op de bamix®. Schakel het toestel aan en snijd de bavette tot een mooie steak tartare. 
    2. Snijd de rode peper fijn en rasp de gember en de knoflook. Voeg samen met de sojasaus, sake, furikake, sesamolie en sap van de halve limoen toe aan de steak tartare. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
    3. Gebruik voor het opmaken van de steak tartare een kookring. Garneer de Aziatische steak tartare met een eidooier, wat koriander en/of shiso en strooi er nog wat furikake overheen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden