Duur: 35 min / 6 hartige taartjes
MENGER
Extra materiaal: 6 kleine taartvormpjes

Met deze ricotta taartjes met lentegroenten proef je de lente! De taartjes zijn perfect om mee te nemen bij een mooie wandeling in het lentezonnetje. En schijnt de zon niet? Dan tover je die zelf op tafel met deze kleine kunstwerkjes. Voor het gemak gebruiken we kant-en-klaar hartig taartdeeg en met de bamix® menger is de vulling ook zo gemaakt. Even in de oven en klaar zijn deze ricotta taartjes met lentegroenten!

Ingrediënten

» 6 plakjes hartig taartdeeg (kant-en-klaar)
» 125 g ricotta
» 3 eieren
» 50 g Parmezaanse kaas
» 18 kleine groene asperges
» 75 g doperwten (diepvries)
» handjevol verse basilicum
» peper en zout

Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Eventueel kun je het hartige taartdeeg vervangen door bladerdeeg. Vet de vormpjes in met wat boter of bakspray.
    2. Snijd de groene asperges door de helft en hak de basilicum grof. Steek de menger op de bamix®. Schakel het toestel aan en meng de ricotta, eieren, de Parmezaanse kaas en basilicum. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
    3. Verdeel het hartige taartdeeg over de vormpjes. Meng de helft van de doperwten door het ricottamengsel. Verdeel de andere helft en de helft van de groene asperges over de bodem van de vormpjes.
    4. Giet het ricottamengsel over de vormpjes en verdeel de overgebleven groene asperges over de taartjes. Bak de ricotta taartjes in 25 minuten in de voorverwarmde oven af. Garneer met wat verse basilicum.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden