Duur: 25 min / 2 personen (als voorgerecht of bijgerecht)
MULTIMES- MAATBEKER (1L) 

Met deze truffel bloemkoolpuree met een gepocheerd eitje proef je de herfst. Aardse smaken die ons aan het bos doen denken. Truffel en bloemkool zijn de perfecte combinatie en nemen je smaakpapillen op een reis vol overlappende smaken. Het gerecht wordt afgemaakt met een gepocheerd eitje en lekker veel Parmezaanse kaas. Loopt het water al in je mond?

Ingrediënten

» 1 bloemkool
» 1 eetlepel truffelolie + extra voor de garnering
» 2 verse eieren
» 50 g Parmezaanse kaas
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel kappertjes
» 1 theelepel witte wijnazijn
» handjevol verse peterselie
» peper en zout

Bereiding
  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Giet de bloemkool af en doe de roosjes vervolgens in de maatbeker. Voeg het knoflookteentje, de truffelolie en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en pureer de bloemkool. Breng de puree op smaak met peper en zout en houd tot gebruik warm.
  3. Pocheer één voor één de eieren. Zet een pan met water op het vuur en breng het water tegen de kook aan. Voeg de witte wijnazijn toe. Breek een eitje open in een glas en maak met een pollepel een draaikolk in het water. Giet het eitje in de draaikolk en pocheer voor drie minuten. Haal uit het water en laat op wat keukenpapier uitlekken. Herhaal dit met het andere eitje.
  4. Verdeel de bloemkoolpuree over twee borden en leg hier de gepocheerde eitjes op. Rasp de overige Parmezaanse kaas over de puree en verdeel de kappertjes over de gerechten. Snijd de verse peterselie fijn. Besprenkel de bloemkoolpuree met wat extra truffelolie en garneer met de verse peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden