Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is hartverwarmend. Echt comfort food in een kom! De soep is niet alleen lekker, maar ook rijk aan smaak en voedzaam. Door de zoete aardappelsoep op smaak te brengen met kokosmelk en verse koriander krijgt deze een Oosterse touch. Lekker als lunch of als maaltijdsoep met wat flatbread of naanbrood erbij. Dat wordt smullen!

Ingrediënten


»
3 zoete aardappelen
» 2 wortels
» 600 ml groentebouillon
» 400 ml kokosmelk + extra voor de garnering
» 15 g verse koriander
» klein stukje gember
» 1 ui
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel kerrie
» 1 theelepel komijn
» 1 theelepel kurkuma
» 1 theelepel chilivlokken + extra voor de garnering
» olijfolie

Bereiding
  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui aan, voeg vervolgens de knoflook en de gember toe en bak kort mee.
  2. Schil de zoete aardappelen. Snijd deze en de wortels in grove stukken. Doe deze samen met de kruiden in de pan. Bak alles vijf minuten op laag vuur en voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat de soep nog vijf minuten op laag vuur sudderen. Haal de pan vervolgens van het vuur. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en pureer de soep.
  4. Garneer de zoete aardappelsoep met wat extra kokosmelk, chilivlokken en verse koriander.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden