Duur: 45 min / 25 blokjes
MULTIMES / SLICESY® / HAKMES
November is soepmaand! Helaas hebben we niet altijd goede bouillon klaar om als basis te gebruiken… Dan maken we dus maar onze eigen 100% natuurlijke en superlekkere bouillonblokjes!
Ingrediënten
» 15 ml olijfolie
» 25 g zout
» 1 courgette
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 1 aardappel
» 1 wortel
» 2 stengels selder
» 15 g peterselie
Bereiding
- Was de groenten. Snij ze heel fijn. Je kunt ze ook eerst in grove stukken snijden en dan met de SliceSy® en het hakmes het werkje afmaken.
- Giet de olijfolie met de groenten in een grote pan. Plaats een deksel op de pan en laat 25 min bakken.
- Voeg er het zout aan toe en bak nog 15 tot 20 min verder terwijl je regelmatig roert.
- Wanneer alles mooi gaar is, schuif je het multimes op de bamix®. Mix op snelheid 2 tot je bereiding puree wordt.
- Doe er de fijngesnipperde peterselie bij en meng opnieuw.
- Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en plaats die in de diepvries. Wanneer ze hard zijn, kun je de blokjes samen in een diepvrieszakje sluiten.
Gebruiksaanwijzing: gebruik één bouillonblokje per 500 ml soep.