Duur: 45 min / 25 blokjes
MULTIMES / SLICESY® / HAKMES

November is soepmaand! Helaas hebben we niet altijd goede bouillon klaar om als basis te gebruiken… Dan maken we dus maar onze eigen 100% natuurlijke en superlekkere bouillonblokjes!

Ingrediënten

 

» 15 ml olijfolie
» 25 g zout
» 1 courgette
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 1 aardappel
» 1 wortel
» 2 stengels selder
» 15 g peterselie

Bereiding

 

  1. Was de groenten. Snij ze heel fijn. Je kunt ze ook eerst in grove stukken snijden en dan met de SliceSy® en het hakmes het werkje afmaken.
  2. Giet de olijfolie met de groenten in een grote pan. Plaats een deksel op de pan en laat 25 min bakken.
  3. Voeg er het zout aan toe en bak nog 15 tot 20 min verder terwijl je regelmatig roert.
  4. Wanneer alles mooi gaar is, schuif je het multimes op de bamix®. Mix op snelheid 2 tot je bereiding puree wordt.
  5. Doe er de fijngesnipperde peterselie bij en meng opnieuw.
  6. Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en plaats die in de diepvries. Wanneer ze hard zijn, kun je de blokjes samen in een diepvrieszakje sluiten.

Gebruiksaanwijzing: gebruik één bouillonblokje per 500 ml soep.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden