Duur: 25 min – 4 personen
En als we nu eens zalmpapillotten op de barbecue grilden? Die zijn snel klaar, ideaal om rommelende magen tevreden te stellen. Gezond, lekker en je kunt ze gezellig in de tuin opsmikkelen.
Ingrediënten
Voor het paneermeel
» 200 g droog brood
» 40 g gedroogde tomaten
» 1 takje munt
» 8 basilicumblaadjes
» 4 takjes olijfolie
» 1 snufje grof zout
» 1/2 koffielepel knoflookpoeder
» 40 g gedroogde tomaten
» 1 takje munt
» 8 basilicumblaadjes
» 4 takjes olijfolie
» 1 snufje grof zout
» 1/2 koffielepel knoflookpoeder
Voor de zalmpapillot
» 4 zalmpés
» 1 citroen, in schijfjes gesneden
» 1 bundel groene asperges
» Olijfolie
» Peper en zout
» Het paneermeel met gedroogde tomaten
» 1 citroen, in schijfjes gesneden
» 1 bundel groene asperges
» Olijfolie
» Peper en zout
» Het paneermeel met gedroogde tomaten
Bereiding
Voor het paneermeel
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Doe alle ingrediënten in de Food Processor of de SliceSy en mix 15-20 sec op snelheid 2 tot je een grof poeder krijgt.
- Strooi het paneermeel op een bakplaat met een vel bakpapier en laat het 5 min opdrogen in de oven.
- Roer door de mengeling en plaats opnieuw 5 min in de oven.
- Bewaar op een droge plaats in een hermetische doos.
Voor de zalmpapillot
- Snij vier vierkanten van 25 op 25 cm uit een rol aluminiumfolie. Plaats 2 schijfjes citroen in het midden en leg er daarna de zalmpavé en enkele asperges bij.
- Breng op smaak met peper en zout en sluit af met een scheutje olijfolie.
- Strooi tot slot nog 2 tot 3 eetlepels paneermeel over de pavé en sluit de papillot.
- Bak een tiental minuten op de grill van de barbecue. De asperges moeten zacht zijn en de zalm moet mooi roze kleuren.