Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 4 zalmsteaks
» 2 avocado’s
» Volkoren rijst
   

Voor de salsa

» 1 Spaanse peper
» 2 sjalotjes
» 1 teentje knoflook

» 2 tomaten
» Het sap van een halve limoen
» 2 eetlepels olijfolie
» Peper en zout
» Paprikapoeder
» 1 handje peterselie
» 1 handje koriander

zalmsteak

Bereiding

 

  1. Doe de Spaanse peper, de knoflook en de sjalotten in de kom van de SliceSy. Mix heel fijn op hoge snelheid. Voeg er daarna de rest van de ingrediënten voor de salsa en toe en mix lichtjes zodat de textuur en stukjes behouden blijven. Giet in een kom en plaats die in de koelkast.
  2. Snij de avocado’s in plakjes en sprenkel er een scheutje limoensap (van de tweede limoenhelft) over zodat ze niet zwart worden.
  3. Doe wat olijfolie in een pan, verwarm die op een gematigd vuur en leg er de zalmsteaks in. Laat 2 min bakken langs een zijde, draai de steak om en laat nog een minuut bakken. Het binnenste van de zalm moet net niet rauw blijven.
  4. Haal de pan van het vuur, leg enkele plakjes avocado op de steaks en doe er een eetlepel salsa bij. Plaats de pan rechtstreeks op tafel. Serveer per persoon een portie volkorenrijst bij de zalm.

Bamix Snacks en Zoetigheden