Duur: 1u30 / 4 personen
SliceSy® /  Grof Snijblad / Multimes /Kruik 1l 

Wat dacht je van een klassieke bolognaisesaus, maar dan in een originele veganversie! Dit recept op basis van tofu is supergemakkelijk klaar te maken. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen om de smaak nog beter te laten uitkomen. Yummie!

Ingrediënten

 

» 1 blok vaste tofu
» 3 eetlepels olijfolie
» 1 ui
» 3 stengels selder
» 2 wortels
» 1 koffielepel zout
» 60 ml sojasaus
» 60 ml esdoornsiroop
» 2 koffielepels gedroogde basilicum
» 2 koffielepels gedroogde oregano
» 3 blikken tomatenblokjes
» Peper en zout

Bereiding

 

  1. Vermaal de tofu in de kom van de SliceSy met enkele stoten op snelheid 2. Zet even aan de kant.
  2. Doe daarna de ui in de kom en hak die fijn. Zet ook aan de kant. Schuif het grove snijblad op de SliceSy. Schil de wortels en snij ze in de lengte in vier. Hak ze daarna in de SliceSy zodat je kleine stukjes krijgt. Snij de selderstengels met een mes in stukken.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote steelpan. Doe er de ui, selder, wortels en wat zout bij. Bak zo’n 15 min op een gematigd vuur zodat de groenten zacht worden.
  4. Voeg er de vermalen tofu, de sojasaus, esdoornsiroop, fijngehakte knoflook, basilicum, oregano en tomaten uit blik aan toe.
  5. Plaats een deksel op de pan en laat 45 min sudderen.
  6. Haal het deksel weg en laat nog 30 min verderpruttelen.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden