“Een superknapperig recept om met het hele gezin van te smullen”

Ingrediënten
» 1 pak filodeeg van 250 g (afdeling diepvriesproducten)
» 450 g butternutpompoen
» 250 g ricotta
» 2 eieren
» 2 koffielepels nootmuskaat
» 1 koffielepel kurkuma
» 1 eetlepel gedroogde peterselie
» 1 koffielepel lookpoeder
» 2 eetlepels pijnboompitten
» Olijfolie
» Peper
» Zout
» 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snij je butternutpompoen in de lengte doormidden, verwijder de pitten, leg beide helften op de bakplaat en giet er een scheutje olijfolie over. Bak de butternut gedurende 25 min en laat hem daarna afkoelen. Verwijder de schil en houd 450 g vruchtvlees bij. Met de rest kun je later soep maken.
  3. Doe de butternut, de ricotta, eieren en kruiden in een slakom. Mix ze fijn met bamix met het multifunctionele mondstuk op snelheid 2.
  4. Spreid een eerste vel filodeeg open op een blad bakpapier. Bestrijk het met een penseel met olijfolie. Leg er daarna op dezelfde manier nog drie filovellen overheen. Op 2 cm van de rand breng je met een eetlepel een dikke lijn vulling aan. Rol voorzichtig zonder te hard op de vulling te drukken zodat je een eerste lange worst krijgt. Rol die op zoals een slak. Dit wordt de vorm.
  5. Herhaal dit om nog 3 andere worsten te maken en breng die rond de eerste slak aan. Bestrijk met olijfolie en werk af met blond sesamzaad. Plaats 25 tot 30 min in de oven. Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden