“Een gezond idee dat je supersnel klaarmaakt, ideaal voor een doordeweekse avond. Je kunt er rijst bij serveren of – voor de ketogene versie – er gewoon zo van smullen.”

Ingrediënten

 

Voor 2 personen
»
2 schelvisfilets, in totaal ongeveer 300 g
» 300 g verse spinazie
» 1 teen knoflook
» 200 g kerstomaatjes
» 40 g basilicum
» 40 g pistaches
» peper en zout
» 50 g olijfolie

 

Bereiding

 

  1. Doe de pistachenoten, de basilicum, zout & peper en 5 eetlepels olie in de SliceSy en mix ze tot een dikke tapenade. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe.
  2. Fruit de fijngehakte knoflook in een pan en voeg er de spinazie aan toe. Bak die heel licht aan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de schelvisfilets in een ovenschaal. Voeg er aan de zijkanten de trosjes kerstomaatjes aan toe.
  4. Smeer de tapenade op de filets, druk aan en plaats de schaal zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dresseer de spinazie in twee hoopjes ter grootte van de vis en leg die vis erop. Serveer met de kerstomaatjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden