Tijd: 20 min/ 4 personen

Een superorigineel lunchboxidee of een knapperig slaatje voor bij een vleesgerecht? Dit recept moet je eens proberen: het vindt het perfecte evenwicht tussen het bittere van de radicchio, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer. Heerlijk!

Ingrediënten

 

» 1 venkel
» 1 peer
» 1 krop radicchio
» Verse peterselie
» 1/3 kop gegrilde hazelnoten
Voor de vinaigrette met blauwaderkaas
» 75 g zachte blauwaderkaas
» 2 eetlepels Griekse yoghurt natuur
» 2 eetlepels zure room
» 2 eetlepels citroensap
» 3 eetlepels hazelnootolie

Bereiding

 

  1. Maak de fijne rasp op de sliceSy vast. Hiermee kun je de venkel, peer en radicchio fijnsnijden. Spreid alles open op een mooie, grote serveerschaal. Voeg een snuifje zout een gulle dosis peper toe. Versnipper de verse peterselie.
  2. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette met blauwaderkaas in de beker. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2.
  3. Giet de vinaigrette op de salade en doe er de verse peterselie en gegrilde hazelnoten bij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden