Ingrediënten
1 portie – Bereidingstijd: 5 min

» 15 g verse gember
» 4 teentjes knoflook
» 2 Spaanse pepers
» 1 sjalot
» 1 eetlepels neutrale olie
» 2 eetlepels gemalen koriander
» 2 eetlepels gemalen komijn
» 1 eetlepels tomatenpuree
» 1 eetlepel gemalen venkelzaad
» 2 koffielepels witte azijn
» 1 koffielepel zwarte peper
» 1 koffielepel gemalen kurkuma
» 1 koffielepel paprikapoeder
» 1 koffielepel gemalen Spaanse peper
» 1 koffielepel zout

Bereiding

 

  1. Reinig en schil de knoflook, sjalot en gember. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers en snij die pepers in kleine stukjes. Doe deze ingrediënten in een kom.
  2. Voeg er de droge ingrediënten aan toe (de gemalen Spaanse peper, koriander, komijn, venkelzaadjes, peper, kurkuma, paprika en het zout) en daarna ook de vloeibare (de olie, witte azijn en tomatenpuree).
  3. Mix met de Bamix tot je een dikke pasta verkrijgt. Je kunt de rode currypasta hermetisch afgesloten een week lang in de koelkast bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden