Duur: 60 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Pulpo is het Spaanse woord voor octopus: een zeevrucht die veel wordt gebruikt in de mediterraanse keuken. Octopus kan je op verschillende manieren bereiden, maar gegrild op de barbecue krijgt ie een heerlijke rokerige smaak. We serveren de pulpo van de bbq samen met een witte bonencrème en een salsa van geroosterde paprika. Een Spaans gerecht dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook voor de smaakpapillen!

Ingrediënten

Voor de pulpo

» 500 g verse octopustentakels
» sap van 1 citroen
» 2 eetlepels bladpeterselie
» 1 mespunt gerookt paprikapoeder
» zeezout
» milde olijfolie

Voor de witte bonencrème

» 400 g boterbonen (uit blik)
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel citroensap
» 1 mespunt gemalen komijnzaad
» peper en zout

Voor de salsa van geroosterde paprika

» 3 gele uien
» 2 tomaten
» 1 rode paprika
» 1 gele paprika
» 2 knoflooktenen
» peper en zout

Bereiding
  1. Was de octopustentakels onder de kraan en zorg ervoor dat alle zuignappen goed schoon zijn. Eventueel kun je ook octopus uit de diepvries gebruiken, sla dan stap 2 en 3 over en zorg dat ze ontdooid zijn voordat ze op de barbecue gaan.
  2. Vul een pan met kokend water en voeg het citroensap en een flinke snuf zout toe.
  3. Leg de octopus in de pan, leg het deksel half op de pan en laat de octopus ongeveer 45 minuten zacht koken. De octopus is goed als je er makkelijk in kunt prikken met een vork.
  4. Maak in tussentijd de salsa van geroosterde paprika. Bereid de barbecue voor op ongeveer 180 graden celcius.
  5. Rooster de paprika’s, uien en knoflooktenen met vel boven de barbecue. Keer regelmatig om totdat de buitenkant helemaal zwart is geblakerd. Haal als eerste de knoflook en de paprika er vanaf en daarna de uien.
  6. Grill ook de tomaten even kort op de barbecue. Laat vervolgens alle groenten afkoelen.
  7. Haal alle schillen van de groenten en doe ze in de SliceSy® met hakmes. Meng het geheel kort totdat er een mooie grove salsa ontstaat. Haal de salsa uit de SliceSy®. Dit kan gemakkelijk door het inzetstuk omhoog te trekken en zo te legen boven een kom. Breng de salsa verder op smaak met peper en zout.
  8. Doe voor de witte bonencrème alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Breng de witte bonencrème op smaak met peper en zout.
  9. Zorg dat de barbecue nog de temperatuur van ongeveer 180 graden heeft. Haal de octopus uit de pan. Grill de tentakels vervolgens kort aan beide kanten. Breng de octopus op smaak met het gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  10. Serveer het gerecht door eerst wat witte bonencrème op het bord te verdelen, verdeel daarover de octopustentakels en maak het gerecht af met de salsa van geroosterde paprika. Snijd de verse bladpeterselie grof en garneer hier het gerecht mee.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden