Duur: 35 min / 4 personen
MULTIMES- MAATBEKER (1L)
In de herfst eten we graag altijd pompoen. Niets is lekkerder dan deze pompoenpasta met salieboter en blauwe kaas. Zo laat je de herfst op je bord tot leven komen. De romige, fluweelzachte pompoensaus zorgt samen met de salieboter en de blauwe kaas voor een hartverwarmende smaakervaring. Mogen we al aan tafel?
Ingrediënten
» 400 g rigatoni of een andere pastasoort
» 500 g pompoen
» 250 ml slagroom
» 150 g blauwe kaas
» 75 g Parmezaanse kaas
» 75 g roomboter
» 10 g verse salie
» 1 ui
» 1 knoflookteentje
» snufje nootmuskaat
» scheutje olijfolie
» peper en zout
Bereiding
- Maak de pompoen schoon, schil hem en snijd in kleine blokjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui hierin glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze gedurende vijf minuten mee. Voeg de slagroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ongeveer 30 minuten sudderen met de deksel op de pan totdat de saus iets is ingedikt en de pompoen gaar is.
- Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Maak ook de salieboter door de boter te smelten in een steelpannetje. Wrijf de salieblaadjes voorzichtig in je handen zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de salie bij de boter en laat dit op laag vuur staan.
- Doe de pompoen in de maatbeker. Voeg de nootmuskaat en wat peper en zout toe. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en pureer tot een gladde saus.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pompoensaus en meng het geheel. Snijd de blauwe kaas in stukjes. Verdeel de pompoenpasta over vier borden. Leg hierop de stukjes blauwe kaas zodat deze lekker smelten. Besprenkel de pompoenpasta met de salieboter en garneer met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas.