Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 10 min

» 285 g Griekse yoghurt
» 250 g zelfrijzend bakmeel
» 1/2  koffielepel zout
» 3 eetlepels gesmolten boter
» 2 teentjes knoflook
» 1 koffielepel koriander of fijngesnipperde verse peterselie

Bereiding

 

  1. Verwarm de kersen samen met de honing gedurende 15 min in een pan op een gematigd vuur.
  2. Klop de mascarpone zo’n 5 min met de Bamix (klopper) zodat hij lekker romig wordt. Voeg er de kirsch aan toe en roer goed.
  3. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de suiker door de eierdooiers met de Bamix en de mengstaaf. Roer de geklopte dooiers voorzichtig met een bakspatel door de mascarponecrème.
  4. Klop het eiwit met de Bamix tot sneeuw en roer het ook met een bakspatel door de mascarponecrème.
  5. Strooi een bodempje grof gehakte speculoos in de glazen, doe er daarna een portie kersen met hun sap boven en dan de mascarponemousse. Plaats minstens 5 uur in de koelkast, bestrooi met de wittechocoladekrullen en serveer.

Bamix Snacks en Zoetigheden