Ingrediënten

 

» 3 eieren
» 40 cl volle room
» 120 g suiker
» 100 g honing
» 200 g pistaches
» 2 koffielepels geraspte kardemom
» 10 saffraandraadjes

Bereiding

 

  1. Laat de saffraandraadjes trekken in 2 eetlepels heet water.
  2. Gril de pistaches in een pan.
  3. Verhit de honing.
  4. Scheid het eiwit van de dooiers en klop het stijf op hoge snelheid met de bamix en klopper hulpstukje. Giet daarna de kokende honing over het eiwit en blijf intussen kloppen tot je schuim krijgt.
  5. Klop de suiker door de eierdooiers. Voeg er het saffraanaftreksel en de kardemom aan toe en roer het mengsel voorzichtig met een spatel door het schuim.
  6. Klop de room op met de bamix en voeg die ook aan de bereiding toe.
  7. Vermaal de pistaches met de SliceSy. Doe ze bij het mengsel.
  8. Giet alles in een taartvorm en bedek met celoffaanpapier. Sluit goed af en plaats 12 uur in de diepvries.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden