Duur: 15 min / 2 personen
Multimes / Kruik 1l / SliceSy® / Grof Snijblad 

Zin in iets knapperigs en fris op je bord? Verwen jezelf dan met dit heerlijke seizoensslaatje. Wij zijn alvast gek op de misosaus, die deze wintergroenten wat extra pit te geven.

Ingrediënten

 

» 100 g amandelen (hele amandelen of amandelschilfers, naar keuze)
» 1 eetlepel suiker
» 1 snuifje fleur de sel
» 2 venkels
» 1 appel
» 4 handjes rucola (of veldsla)
» ½ rode ui

Voor de misosaus

» 1 eetlepel bruine miso
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 eetlepel sesamolie
» 1 eetlepel citroensap
» 2-3 steeltjes bieslook, fijngehakt
» 1 mespuntje chilivlokken
» Peper en zout

Bereiding

 

  1. Smelt de suiker in een pan op een gematigd vuur. Voeg er de amandelen aan toe zodat die kunnen karamelliseren. Strooi er een snuifje zout over en zet even aan de kant.
  2. Monteer het grofste snijblad op de SliceSy, doe de twee venkels, de appel en de rode ui in de kom en snij ze in plakjes.
  3. Giet alle ingrediënten voor de misosaus in de kan. Klik het multimes op de bamix en mix op snelheid 2 tot je een halfdikke saus krijgt.
  4. Schik de rucola op een mooie serveerschaal of in een slakom en spreid er de venkel, appel en rode ui op uit. Besprenkel gelijkmatig met de misosaus en werk af met de gekarameliseerde amandelen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden