Duur: 45 min + 45 min wachttijd / 12 stuks
KLOPPER

Liefde gaat door de maag! Speciaal voor Valentijnsdag delen we het recept van deze hartjeskoekjes met chocolade botercrème. Verras jouw Valentijn met deze heerlijke traktatie en je weet zeker dat je zijn of haar hart hebt gestolen!

Ingrediënten

 

Voor de hartjeskoekjes

» 225 g bloem
» 125 g bruine basterdsuiker
» 150 g roomboter op kamertemperatuur
» 2 eetlepels cacaopoeder
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 ei
»
snufje zout

Voor de chocolade botercrème

» 225 g roomboter op kamertemperatuur
» 125 g poedersuiker
» 75 g pure chocolade
» 1 eetlepel cacaopoeder
» 1 eetlepel espresso
»
1 tl vanille-extract

Bereiding
  1. Steek de klopper op de bamix®. Schakel het toestel aan en klop de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg het ei aan het mengsel toe en meng het met een spatel door het beslag. Voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles goed en kneed met je handen totdat er een deeg wordt. Maak er een bal van, druk tot een platte schijf en wikkel hem in plasticfolie. Laat voor 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 4 mm. Steek er een hartvormig koekvormpje in en zorg dat je op deze manier 24 koekjes hebt. Leg de koekjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Prik de koekjes langs de rand in met het einde van een satéprikker. Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
  3. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade vervolgens au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Klop de boter met de bamix® klopper luchtig en romig. Voeg de poedersuiker en cacaopoeder toe en meng het geheel weer met de klopper. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en blijf kloppen totdat er een gladde crème ontstaat. Voeg als laatste het vanille-extract en espresso toe en klop totdat het geheel glad en luchtig is.
  4. Bestrijk de hartjeskoekjes met ongeveer één theelepel chocolade botercrème per koekje. Verdeel dit gelijkmatig over het koekje. Leg er dan steeds twee op elkaar. Schuif ze voorzichtig heen en weer. Bewaar de hartjeskoekjes met chocolade botercrème in een koekjestrommel. Je kunt ze door de boter in de chocolade botercrème niet te lang bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ze waarschijnlijk snel op zijn.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden