Duur: 1 uur / 8 personen
SliceSy® Fijne rasp / Klopper
Nooo … Dit is geen carrot cake! Het is een pastinaaktaart met pecannoten. Het is een feit: het is zooo lekker … zelfs beter dan het klassieke recept. We dagen je uit om het te proberen!
Ingrediënten
» 250 g pastinaak
» 2 eieren
» 50 g bruine suiker
» 30 ml esdoornsiroop
» 100 ml plantaardige olie
» 1/2 koffielepel vanille-extract
» 160 g bloem
» 1 zakje bakpoeder
» 1/2 koffielepel bicarbonaat
» 90 g pecannoten
» 1 koffielepel kaneel
Voor het glazuur
» 100 g plattekaas (Type Philadelphia)
» 10 cl zeer koude vloeibare volle room
» 3 eetlepels esdoornsiroop
» 1 handvol pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en rasp hem fijn met de SliceSy en het mes 2. Zet even aan de kant.
- Schuif de klopper op de bamix. Doe de eieren in een slakom en klop ze samen met de suiker en de esdoornsiroop tot je een schuimend mengsel krijgt. Giet de olie en het vanille-extract erbij, voeg de geraspte pastinaak toe en meng met een spatel.
- Roer er nu ook de droge ingrediënten doorheen: de bloem, de gist, het natriumbicarbonaat, het kaneel en de pecannoten. Zorg dat de pecannoten vooraf grof gemalen zijn. Meng met de SliceSy met het S-mes tot je een homogeen deeg verkrijgt. Giet het mengesel nu in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm van 18 cm.
- Plaats 40 tot 45 min in de oven. Controleer met het lemmet van een mes of de cake gaar is. Het mes moet er schoon weer uitkomen. Laat de cake afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
- Neem de bamix er opnieuw bij, maar nu met de klopper. Maak het glazuur: klop de plattekaas samen met de vloeibare room. Doe er de esdoornsiroop bij. Klop verder tot het glazuur een stevige, romige substantie vormt. Bedek de koude cake met een spatel met het glazuur en versier met pecannoten.