Duur: 15 min + 45 min oventijd / 12 plakken
MENGER – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: cakevorm van 1L

Weer eens iets anders dan een klassieke cake is een hartige cake! Op smaak gebracht met allerlei hartige smaakmakers. Wij voegden dit keer verse spinazie, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en feta toe. Ideaal om een plakje van deze cake met spinazie en feta mee naar school of werk te nemen. Wat over? Je kunt zelfs plakken van deze hartige cake met spinazie en feta invriezen, zodat je altijd een heerlijk tussendoortje in huis hebt. Een lekkere en gezonde traktatie!

Ingrediënten


»
200 g zelfrijzend bakmeel
» 200 g verse spinazie
» 125 g feta
» 100 ml olijfolie + iets extra
» 80 g zongedroogde tomaten
» 75 ml melk
» 50 g pijnboompitten
» 4 eieren
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier de spinazie in totdat deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
  3. Doe de olijfolie, melk en eieren in de maatbeker. Steek de menger op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe, schakel het toestel opnieuw aan op tweede snelheid en meng de bloem door het beslag totdat er een glad beslag ontstaat.
  4. Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Houd wat van de feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten over voor de garnering van de bovenkant. Doe de rest van de feta, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten samen met de spinazie bij het beslag. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de cake met wat overgebleven feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten af.
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem op een taartrooster iets afkoelen. Haal uit de vorm en snijd de hartige cake met spinazie en feta vervolgens in plakken.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden