Ingrediënten
2 personen

» 1 teentje knoflook
» 1 biokomkommer
» 250 g verse erwtjes
» 2 eetlepels Griekse yoghurt
» 1 handvol basilicum (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
» Het sap van 1 limoen
» 2 tot 3 eetlepels olijfolie
» 1 glas water
» Zout
» Peper
» Pijnboompitten
» 150 g feta

groene gazpacho

Bereiding

 

  1. Was de komkommer en snij hem in grote stukken. Was ook de erwtjes onder stromend koud water. Rooster de pijnboompitten in een pan op een gematigd vuur (let op dat ze niet verbranden).
  2. Doe de komkommer, de erwtjes, het teentje knoflook, de Griekse yoghurt, de basilicum, het limoensap, de olijfolie en het glas water in een kan.
  3. Schuif het mes op de bamix en mix de gazpacho fijn. Breng op smaak met peper en zout. Vul twee diepe borden, strooi er de verkruimelde fetakaas en de pijnboompitten over en werk af met een scheutje olijfolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer lekker fris.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden