Tijd: 1 uur – 4 personen

De combinatie van zalm en erwtjes doet het altijd goed. Onze twist? Munt, yoghurt en citroen. Zo maken we een verslavende erwtenpuree die perfect past bij de gekarameliseerde zalm. Een origineel gerecht voor belangrijke gasten – zoals je ouders!

Ingrediënten

 

» 4 zalmfilets
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 2 eetlepels boter
» 2 eetlepels sojasaus
» 1 middelgrote ui
» 250 g gedopte verse erwten (of ontdooide diepvrieserwtjes)
» 2 takjes verse munt
» 3 eetlepels Griekse yoghurt
» 3 eetlepels vers citroensap
» Peper en zout
» Partjes citroen, ter afwerking

Bereiding

 

  1. Doe de ui in de kom van de SliceSy en hak hem met 2-3 drukken op snelheid 2. Verwarm een pan op een gematigd vuur en doe er 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in. Giet de ui erbij en strooi er wat zout over. Laat de ui zo’n 10 minuten bakken tot hij een mooi kleurtje krijgt. Voeg er daarna de erwtjes aan toe en laat opnieuw 10 minuten bakken.
  2. Voor de puree giet je de erwt/ui-mengeling in de kom van de SliceSy. Doe er de blaadjes verse munt, de Griekse yoghurt, het citroensap, het zout en de peper bij. Mix op snelheid 2 tot je een gladde puree verkrijgt. Zet even aan de kant.
  3. Verwarm een antiaanbakpan op een gematigd-hoog vuur. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Giet 1 eetlepel olie in de pan. Laat de ene kant van de zalmfilets gedurende 4 tot 5 minuten goudgeel bakken. Draai ze daarna om en bak ze nog 2 tot 3 minuten. Smeer ze hierbij in met boter en voeg ook de sojasaus toe.
  4. Plaats een volle lepel erwtenpuree op de bodem van de borden en leg er daarna een zalmfilet bovenop. Werk af met een citroenpartje.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden