Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES

Kreeft is iets wat je misschien niet zo snel maakt, maar geloof ons echt de moeite waard. Dit gerecht voor gegratineerde kreeft met kruidenboter van de barbecue is super makkelijk om te maken. De combinatie van de kruidenboter en de zoete smaak van de kreeft is subliem. Een top recept als afsluiting van een zonovergoten dag. Wij hebben voor dit recept verse kreeften gebruikt, maar je kunt net zo goed kreeft uit de diepvries kopen.

Ingrediënten

» 2 grote kreeften
» 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
» 50 g geraspte kaas
» 1/2 biologische citroen
» 1 knoflookteen
» handjevol verse bieslook
» handjevol verse peterselie
»
handjevol kervel
»
zwarte peper

Bereiding
  1. Steek het multimes op de bamix®. Doe de boter samen met de knoflookteen en de verse kruiden in een maatbeker. Schakel het toestel aan en mix de kruiden door de zachte boter. Breng de boter verder op smaak met zwarte peper. Zet de kruidenboter tot gebruik weg.
  2. Zet een grote pan met gezouten water (eetlepel zout per liter water) op het vuur en breng aan de kook. Het diervriendelijkste is om de kreeft al van tevoren te doden. Boven op de kop van de kreeften zitten richeltjes die samen een kruis vormen. Zet daarop een groot koksmes met de snede naar de voorkant van de kreeft. Duw de punt met een soepele beweging naar binnen en dan naar voren. Knip ook de elastieken van de scharen door. Doe de kreeften in het kokend water en kook de kreeften twee minuten voor. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze iets afkoelen. Snijd ze dan met een scherp mes over de lengte doormidden. Geef een klap op de scharen met een zwaar voorwerp zodat de warmte van de barbecue hier beter bij kan. Spoel de kreeft schoon onder de kraan om alle viezigheid weg te halen en dep ze vervolgens met wat keukenpapier droog.
  3. Bereid de barbecue voor om zowel direct als indirect te grillen op ongeveer 180 graden celcius. Grill de kreeft op de barbecue één minuut direct boven de kolen met de vleeskant naar beneden. Draai vervolgens om en verplaats naar de indirecte kant van de barbecue. Besmeer de kreeften ruim met de kruidenboter en strooi er wat geraspte kaas over. Sluit het deksel van de barbecue en grill de kreeft vijf minuten. We bakken de kreeften erg kort totdat het vlees niet meer glazig is.
  4. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de gegratineerde kreeft. Waarschijnlijk is er nog kruidenboter over, maar dat is erg lekker met een stokbroodje erbij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden