Duur: 10 min – 2 personen
Multimes / Kruik 900 ml
Het is volop perzikseizoen! Je kunt ze uit het vuistje eten, gegrild met burrata of… drinken! Samen met limoen en tequila vormen ze een originele frozen margarita. We voelen het zand al tussen onze tenen!
Ingrediënten
Voor de cocktail
» 150 g schaafijs
» 60 ml tequila
» 30 ml triple sec
» 20 ml limoensap
» 20 ml rietsuikersiroop
» 150 g perzikvruchtvlees (ongeveer 2 perziken)
Voor de afwerking
» 1 koffielepel zout
» 1 eetlepel suiker
» 1 snuifje Espelettepeper of cajunkruiden
Bereiding
Voor de cocktail
- Neem flink rijpe perziken en schil ze. Doe het vruchtvlees in de beker en mix ze met het multimes tot je puree krijgt.
- Doe er alle andere ingrediënten bij en mix opnieuw, op snelheid 2.
- Giet in margaritaglazen en serveer.
Voor de afwerking
- Meng de ingrediënten in een ondertas of een klein bordje.
- Bevochtig de rand van de glazen met de limoen en doop die daarna in het mengsel zodat de glazen een leuk zoet-zout-pittig randje krijgen.