Duur: 20 min / 2 personen
MENGER EN KLOPPER

Deze fluffy pannenkoekjes met rood fruit zijn misschien wel de lekkerste pannenkoeken die er zijn. Wij serveren ze graag als ontbijtje of brunchgerecht om het weekend te vieren. Ze doen een beetje denken aan American pancakes. Het geheim zit hem in de opgeklopte eiwitten en bakpoeder waardoor de pannenkoekjes lekker luchtig worden. Samen met het rood fruit een ware traktatie!

Ingrediënten

» 205 g gemengd rood fruit
» 200 ml karnemelk
» 125 g bloem
» 2 eieren
» 25 g gesmolten roomboter
» 1 eetlepel kristalsuiker
» 1 theelepel bakpoeder
» snufje zout
» boter of olie om ze in te bakken

Bereiding
    1. Begin met het maken van de saus van rood fruit. Verwarm hiervoor 100g van het gemengde rode fruit met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng het fruit aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen.
    2. Scheid in de tussentijd de eieren en zet de eiwitten apart. Doe de eidooiers samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout in de maatbeker. Steek de menger op de bamix®. Voeg de karnemelk aan de maatbeker toe en meng het geheel tot een glad beslag. Schenk vervolgens de gesmolten roomboter voorzichtig bij het beslag en meng het geheel nogmaals met de bamix®.
    3. Maak de bamix® goed schoon en steek dan de klopper erop. Pak een nieuwe maatbeker en zorg ook dat deze goed schoon is. Je kunt voor de zekerheid zowel de bamix® met klopper als de maatbeker nog even ontvetten met wat citroensap. Klop het eiwit goed stijf. Spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
    4. Smelt wat boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag vanuit de maatbeker in de pan. Zorg dat de pannenkoekjes ongeveer een diameter van 10-12 centimeter hebben. Bak de pannenkoekjes ongeveer een halve minuut en draai ze dan om. Bak zo door totdat al het beslag op is.
    5. Serveer de pannenkoekjes met de saus van rood fruit en garneer met het overige verse rode fruit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden