Duur: 15 min + 60 min oventijd / 4 personen
KLOPPER – MAATBEKER (1L)

Het is weer volop bramenseizoen. Dus serveren we die in deze goddelijke eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade. Eton mess is een klassiek Engels dessert gemaakt van meringue, slagroom en fruit. Het schijnt dat ooit bij een groot diner tijdens het serveren, er een ongeluk plaatsvond waardoor de meringue in stukken brak. Om toch nog een dessert te kunnen serveren besloot de kok om het als een ‘mess’ op te dienen. Toch vinden wij deze eton mess eruitzien als een kunstwerk op een bord!

Ingrediënten

Voor de meringue

» 4 eiwitten
» 175 g kristalsuiker (of poedersuiker)
» citroensap voor het ontvetten

Voor de eten mess met bramen, slagroom en pure chocolade

» 250 g bramen
» 250 g slagroom
» 30 g pure chocolade
» 1 eetlepel kristalsuiker
» paar cressen

Bereiding
  1. Zorg voor het maken van de meringue dat de bamix® en de maatbeker helemaal vetvrij zijn. Je kunt daardoor even alles extra goed schoonmaken door wat citroensap en keukenpapier te gebruiken. Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht).
  2. Doe de eiwitten in de maatbeker. Zet de klopper op de bamix®, schakel het toestel op de eerste snelheid en zet in de maatbeker. Zodra de eiwitten beginnen te schuimen kun je beetje bij beetje de kristalsuiker erbij doen. Klop door totdat de eiwitten helemaal stijf en glanzende pieken zijn geworden. Je kunt dit controleren door de maatbeker op zijn kop te houden. Als het goed is blijven de geklopte eiwitten nu in de maatbeker zitten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hier vier hoopjes van de geklopte eiwitten. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en droog de meringues in één uur.
  4. Haal de meringues uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
  5. Zorg dat de maatbeker en de bamix® met klopper weer schoon is. Doe de slagroom hierin samen met één eetlepel kristalsuiker. Schakel het toestel aan op tweede snelheid en klop de slagroom stijf.
  6. Hak de pure chocolade fijn. Breek de meringues in stukken. Verdeel deze over vier borden. Verdeel hier ook de slagroom en de bramen over. Garneer de eton mess met de gehakte pure chocolade en wat cress.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden