Brownie met banaan en pecannoten
“If you can’t remember my name, just say “chocolate”… I’ll turn around.”
Ingrediënten
Voor 8 personen
» 175 g volkorenroggemeel
» 50 g cacaopoeder
» ½ koffielepel fleur de sel
» ½ koffielepel bakpoeder
» 200 g boter
» 300 g pure chocolade (70%)
» 4 eieren
» 150 g witte suiker
» 220 g lichtbruine suiker
» 1 koffielepel vanille-extract
» 2 rijpe bananen
» 1 handvol pecannoten
» 1 handvol chocoladedruppels
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Zeef in een kom het volkorenroggemeel, cacaopoeder, fleur de sel en bakpoeder.
- Smelt in een andere kom de boter en de pure chocolade.
- Neem een grote mengkom en doe er de hele eieren, witte suiker, lichtbruine suiker (of rietsuiker) en het vanille-extract in. Klop alle ingrediënten op met de klopper van je bamix om een schuimende textuur te verkrijgen. Voeg daarna de mengeling van de gesmolten chocolade en boter toe en klop opnieuw op.
- Meng de droge ingrediënten erdoor met een spatel en giet alles in een met bakpapier bedekte bakvorm van 20 x 30 cm.
- Snij de bananen in de lengte door, leg ze op het mengsel en voeg er ook de chocoladedruppels en pecannoten aan toe. Bak de brownie 25 min en laat hem volledig afkoelen!
Smakelijk eten!