“Pizzadeeg dat perfect binnen een keto dieet past”

Ingrediënten
» 1 kleine bloemkool
» 1 ei
» 150 g geraspte mozzarella
» 75 g Parmezaanse kaas
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel Italiaanse kruiden
» 1 koffielepel zout
Voor het garnituur
» 4 tot 5 eetlepels passata
» 75 g feta
» 1/2 gele paprika
» 100 g in stukjes gesneden butternutpompoen
» 1 handvol walnoten
» 1 blad boerenkool
» Enkele plakjes prosciutto
» 2 eetlepels granaatappelpitten
» 2-3 blaadjes basilicum

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de roosjes van de bloemkool en leg ze in de SliceSy. Mix tot je een fijne korrelige textuur hebt. Doe het mengsel in een slakom, dek af met folie en plaats 7 min in de microgolfoven op 800 W. Controleer of de bloemkool mooi gaar is. Giet hem in een schone doek en verwijder zoveel mogelijk water. De bloemkool moet haast deeg lijken.
  3. Doe de mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom. Laat de kaas lichtjes smelten in de microgolfoven. Giet de uitgelekte bloemkool in de slakom en doe er het ei, de mozzarella, de Parmezaanse kaas en kruiden bij. Meng goed en vorm een deegbal. Rol die open op een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats 8 tot 10 min in de oven en draai het deeg dan voorzichtig om op een ander vel bakpapier. Laat opnieuw 8 tot 10 min bakken zodat het superknapperig wordt.
  4. Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten en plaats ze 5 min in de oven. In deze versie hebben we tomatenpassata, gele paprika, butternut, boerenkool, walnoten en feta gebruikt. Wanneer de pizza gebakken is, garneer je ze nog met prosciutto, basilicum en granaatappelpitten. Heerlijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden