Duur: 15 min / 1 portie
KLOPPER
Geloof ons! Heb je eenmaal opgeklopte beurre noisette geproefd, dan wil je nooit meer anders. Beurre noisette is gesmolten boter waarbij de eiwitten bruin kleuren. Hierdoor krijgt het een nootachtige smaak en geur. Vervolgens kloppen we de beurre noisette op zodat het een fluffy botercrème wordt. Echt super lekker! Het enige wat je nodig hebt is de bamix® klopper, goede roomboter en zeezout. Heerlijk met zuurdesembrood voor tijdens de borrel of als start van een chique diner.
Ingrediënten
» 250 g roomboter
» zeezout
» ijsklontjes
Bereiding
-
- Doe de boter in een steelpan met lichtkleurige bodem. Gebruik bij voorkeur geen zwarte pan zodat je de kleur van de boter duidelijk kunt zien.
- Zet de boter op middelhoog vuur. Roer continu in de pan zodat het zo gelijk mogelijk smelt. Na ongeveer één minuut zullen er belletjes in de gesmolten boter komen en verschijnt er een beetje schuim. Blijf in de boter roeren.
- Op den duur verdampt het water in de gesmolten boter en zullen de eiwitten zich scheiden van het vet. Blijf steeds roeren en laat de boter verkleuren. Zodra je het idee hebt dat je de typische nootachtige geur ruikt, kun je de pan van het vuur halen. Laat de beurre noisette iets afkoelen.
- Doe in een kom aardig wat ijsklontjes. Zorg dat de steelpan in de kom past. Het ijs zorgt ervoor dat de boter gaat afkoelen en hierdoor de fluffy structuur krijgt. Steek de klopper op de bamix®. Schakel het toestel aan en klop de boter totdat er een romig en dik mengsel ontstaat.