Duur: 35 min / 12 cakejes
MENGER – PROCESSORMOLEN
Extra materiaal: siliconen bakvorm voor 12 cakejes

Wij krijgen geen genoeg van de bloedsinaasappel die nu in het seizoen is. We eten hem los, maken er salades mee en gebruiken hem om de lekkerste creaties te maken. Dit keer delen we het recept voor de goddelijke amandelcakejes met bloedsinaasappel. De combinatie van de nootachtige amandel met de sappige en zure smaak van de bloedsinaasappel, brengt elkaar mooi in balans. De amandelcakejes zijn met de bamix® makkelijk te maken en perfect als een zoete snack of als dessert.

Ingrediënten

Voor de amandelcakejes met bloedsinaasappel

» 4 bloedsinaasappels
» 175 g amandelmeel
» 4 eieren
» 175 g kristalsuiker
» 150 g roomboter
» 50 g bloem
» 1 theelepel bakpoeder
» takje rozemarijn
» snufje zout

Eventueel voor het bloedsinaasappel glazuur

» 100 g poedersuiker
»
2 eetlepels bloedsinaasappelsap

Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en laat vervolgens iets afkoelen.
    2. Gebruik de bamix® processormolen om de rozemarijn fijn te hakken. Rasp één van de bloedsinaasappels en pers deze vervolgens uit. Snijd de rest van de bloedsinaasappels in ronde schijfjes.
    3. Steek de menger op de bamix®. Schakel het toestel aan en meng de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Meng vervolgens één voor één de eieren door het beslag.
    4. Voeg het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, de rasp van de bloedsinaasappel, de fijngehakte rozemarijn en een snufje zout aan het beslag toe. Schakel de bamix® weer aan en meng totdat het een mooi beslag is geworden. Meng op het laatst het bloedsinaasappelsap door het beslag.
    5. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat heel makkelijk door een ijsschep te gebruiken. Leg in elk vormpje een schijfje bloedsinaasappel op het beslag. Je zou eventueel ook in een paar vormpjes het schijfje juist onder het beslag kunnen leggen. Dit geeft weer een ander effect aan de cakejes.
    6. Bak de amandelcakejes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze eerst 10 minuten in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een taartrooster. Laat ze volledig afkoelen.
    7. Eventueel kun je sommige of alle cakejes nog versieren met bloedsinaasappel glazuur. Voor 6 cakejes meng je in een kommetje voorzichtig 100 gram poedersuiker met twee eetlepels bloedsinaasappelsap. Drizzle de glazuur vervolgens over de cakejes en strooi er nog wat fijngehakte rozemarijn over.
    8. In een goed afgesloten trommer blijven de amandelcakejes 3 dagen goed.