Recepten

Tapanade                                           

  •  40 gr. kappertjes    
  • 1 teen knoflook 
  • 50 gr. ansjovis  
  • 50 gr. tonijn
  • 175 gr. zwarte olijven, ontpit                       
  • olijfolie
  • versgemalen peper                               
  • 2 tl. citroensap

Doe alle ingrediënten in de processormaalbak of hakker, en maal ze fijn. Voeg voorzichtig wat olijfolie toe zodat u een pasta krijgt. Serveer de tapanade bij geroosterde vis, rauwkost, hardgekookte eieren of op een toastje als hapje bij de borrel.

Humus   

  • 0,5 l. kikkererwten     
  • 5 eetl. sesampasta
  • sap van 1 citroen     
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl. olijfolie       
  • peper en zout

Voeg alle ingrediënten toe aan de beker. Voeg langzaam 5 dl. koud water toe terwijl u met de bamix en het multimesje de ingrediënten tot een smeuïge massa pureert. Lekker op pitabroodjes met lamsvlees of falafel.

Pesto

  • 2,5 dl. olijfolie       
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gr. basilicumblaadjes   
  • ca. 10 gr. zout
  • 50 gr. geraspte Pecorino   
  • 75 gr. pijnboompitten
  • 75 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Vooraf de kazen fijnmalen in de processormaalbak of hakker, dan alle ingrediënten toevoegen. Heerlijk bij pasta en gegrilde gerechten.

Kruidenboter

  • verse tuinkruiden     
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook     
  • citroensap
  • zout en peper       
  • boter of margarine

De ingrediënten in de processormaalbak of hakker doen, goed schudden, dan de Bamix erop zetten. Boter of margarine toevoegen en goed door elkaar mixen.

Kruidenmayonaise     

  • 1,5 eetl. witte wijnazijn     
  • mespunt zout
  • 2 eidooiers       
  • 0,5 tl. mosterd
  • 0,5 eetl. citroensap     
  • 3 dl. olijfolie
  • 4 eetl. gehakte, gemengde kruiden zoals kervel, dille, bieslook, dragon en peterselie

De klassieke mayonaise, gemaakt van bovenstaande ingrediënten, maar voeg ook eens wat kruiden toe.

Yoghurt-muntsaus

  • 3 dl. yoghurt       
  • 1 komkommer
  • zout en zwarte peper     
  • 1-2 tenen knoflook
  • 24 muntblaadjes

Hak de geschilde komkommer fijn met het multimesje. Laat de komkommer goed uitlekken. Pureer de knoflook, komkommer en de muntblaadjes.

WOKKEN MET BAMIX -  SLICESY

Enkele tips

Het versnipperen van groenten gaat het best in de schaal en hakmes van de SliceSy. Groenten en fruit kunnen in plakken of schijfjes gesneden worden met één van de bijgeleverde schijvensnijders (hulpstukken 4 en 5 in de gebruiksaanwijzing).Wel eerst de groente of het fruit in stukken op maat van de lengte van de vultrechtermond voorsnijden. Deze werkwijze geldt ook voor plakjes fruit voor een taart of voor recepten zoals ‘pommes dauphine’.

In blokjes gesneden groenten en fruit: snij de ingrediënten in de gewenste dikte in plakken en snipper even kort in de schaal met het hakmes van de SliceSy.

Wie minder vertrouwd is met het samenstellen van een assortiment wokgroenten kan inspiratie opdoen door eens te kijken wat men, al dan niet in diepvriesverpakking, aanbiedt als kant en klaar… maar weet wel; deze wokgroenten zijn nooit zo vers in de wok te bakken als de groenten die vooraf gesneden zijn met de SliceSy van bamix.

Bij het wokken eerst al het voorbereidend werk doen; het bakproces gaat nl. erg snel omdat de groenten maar heel kort in de wok gebakken hoeven worden. Alle gesneden groenten in aparte bakjes even bewaren.

In principe kun je met olijfolie perfect wokken. In de vakhandel vindt je ook speciale wokolie.

Winterse varkensreepjes met prei en spinazie

  • ca. 500 gr varkenslapjes wokolie
  • 3 preistelen versgehakte peterselie of koriander
  • 120 gr verse spinazie kerrie, peper en zout
  • 2cm verse gember of 2 afgestreken tl. gemberpoeder

Snij het vlees in reepjes van 1cm met de Slicesy voorzien van de grove schijvensnijder (nr 5). De prei in ringen snijden, daarna de peterselie of voor de liefhebbers de verse koriander even fijnmixen (multimesje of in de prosessormolen). De gember in staafjes raspen met grove rasp (nr 3 ) van de SliceSy.

Bereiding

In een eetl. olie de gember 30 sec. bakken, vervolgens het varkensvlees toevoegen. Het vlees in 3 minuten aan alle kanten aanbraden. Op smaak te brengen met peper en zout. Voeg nu de preiringen toe en een mengsel op basis van wat olie, kerrie en peterselie en/of koriander  toe. 4 minuten al roerend meebakken. Spinazie toevoegen en 1 minuut meebakken. Lekker met rijst.

Vegetarische schotel met erwtjes en munt

  • 400 gr erwtjes (vers of diepvries) citroensap
  • blik artisjokbodems
  • kookroom
  • 1 courgette
  • sojasaus
  • 100 gr feta
  • blokje tuinkruidenbouillon
  • een flinke appel
  • tijm
  • 6 kleine takjes munt
  • oregano en op het einde een mespuntje cayennepeper
  • voor de afwerking wat licht gesnipperde (processor of schaal SliceSy) hazelnootjes

Voorbereiding

Snipper de sjalotten en de munt, snij de reeds geschilde en gevierendeelde appels in blokjes. Besprenkel deze appelblokjes met het citroensap (gaat verkleuring tegen). Snipper de ongeschilde courgette in blokjes (SliceSy courgetteschijven even met hakmes kort snipperen). Feta-kaas met een mes in blokjes snijden.

Bereiding

De sjalotjes in een minuut op hoog vuur roerbakken, daarna een kleine 5 minuten de courgetteblokjes met tijm en oregano meebakken. De appelblokjes, munt, de al dan niet diepgevroren erwten, artisjokbodems, de room en het verpulverde boullionblokje 4 minuten laten meebakken. Pas de laatste minuut de sojasaus en cayenne toevoegen. Gerecht bestrooien met blokjes feta en licht gesnipperde hazelnootjes en gelijk opdienen, evt. met een groentenburger.

Viswok met brocoli en sojascheuten

  • 500 gr wokmix vis(diepvries of vraag een assortiment aan de visboer)
  • 2 stronken broccoli                                                
  • 2 eetl. sojasaus
  • 150 gr wortelen                                                    
  • currypoeder
  • 1 ui                                                                       
  • 1 tl. mierikswortel
  • 1,5 dl kokosmelk                                                  
  • peper en zout, olijfolie

Voorbereiding

De vis in kleine stukjes snijden (2x2cm), laten uitlekken en daarna droogdeppen. Brocolieroosjes van de stam halen, wortelen in grove plakjes snijden met de SliceSy. Ui in fijne plakjes snijden. Maak een sausje van peper, zout, olie, mierikswortel, sojasaus, de curry en kokosmelk.

Bereiding

Op hoog vuur de ui 30 sec. roerbakken, voeg geleidelijk de visblokjes toe. Na vier minuten de groenten toevoegen. De groenten 3 minuten meebakken in de wok. De vis en groenten overgieten met de gemaakte kokosmelksaus en nog enkele minuten meebakken. Opdienen met wilde rijst, mihoen of noedels. 

  • géén afbeelding beschikbaar

    Receptenmenukaart

    In onze receptenmenukaart vind u tal van heerlijke recepten voor het gebruik van de Bamix.

    Deze kaart ontvangt u bij aanschaf van al onze types Bamix.

    Wilt u er een extra aanschaffen dan kan dat. De receptenmenukaart kunt u…

    € 2,50
© 2012 - 2017 WEBSHOP Bodart Bamix | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel