Duur: 15 min / 1 portie
MULTIMES – MAATBEKER (1L)
Deze zoete aardappeldip met harissa is perfect om je lunch of borrelplank een verrassende twist te geven! Het is een smaakvolle dip met de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappel en een licht pittige kick van de harissa. Ideaal om te combineren met knapperige groenten of als smeuïge spread op brood. Smeer’ m op, dip ‘m in of geniet er gewoon zo van!
Ingrediënten
» 2 zoete aardappels
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie + iets extra voor de garnering
» 1 eetlepel harissa + iets extra voor de garnering
» 1 eetlepel tahin
» 1 knoflookteentje
» 1 theelepel komijnpoeder
» 1 theelepel paprikapoeder
» kneepje citroensap
» peper en zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Breng een pan met lichtgezouten water aan de kook en voeg de zoete aardappels toe. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Als je er goed met een vork doorheen kunt prikken, zijn de zoete aardappels gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
- Doe de zoete aardappel samen met de andere ingrediënten in een maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer alles met de bamix® tot een gladde massa. Voeg eventueel nog iets meer olijfolie toe om de consistentie naar wens te krijgen. Breng de zoete aardappeldip op smaak met peper en zout.
- Schep de zoete aardappeldip met harissa in een kom en drizzle er nog wat olijfolie overheen en garneer met wat extra harissa. Serveer de dip met rauwkost en crackertjes of gebruik hem als smeersel op brood. Bewaar de zoete aardappeldip in de koelkast. Zo is die zeker nog een paar dagen goed.