Duur: 20 min / 2-4 personen
BAMIX® SUPERBOX SILVER MET MULTIMES & MAATBEKER (600 ML & 1L)

Dit wil je de hele zomer lang op tafel! Whipped burrata met zomertomaten en zelfgemaakte basilicumolie – fris, romig en zó lekker dat je het elke dag wilt eten. We kloppen de burrata luchtig op met ricotta en gebruiken het multimes voor zowel de burratacrème als de basilicumolie. Serveer met knapperig brood, een glas koele wijn en je hebt instant zomer op je bord!

Ingrediënten

Voor de whipped burrata met zomertomaten en basilicumolie

» 500 gram zomertomaten
» 1 bol burrata
» 1 flink bos verse basilicum
» 100 ml milde olijfolie
» 100 gram ricotta
» Peper en zout

Bereiding
  1. Begin met de basilicumolie. Pluk de blaadjes van de basilicum. Breng een steelpannetje met water aan de kook en zet een kom met ijswater klaar. Blancheer de basilicumblaadjes tien seconden in het kokende water, schep ze er direct uit en koel ze snel terug in het ijswater. Dep daarna goed droog met keukenpapier. Doe de blaadjes samen met de olie en een snuf zout in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde, heldergroene olie. Zeef hem vervolgens door een fijne zeef of kaasdoek. Liever wat robuuster? Dan kun je hem ook ongezeefd gebruiken.
  2. Bereid de tomaten. Snijd de zomertomaten in grove stukken. Doe ze in een kom en bestrooi met een klein beetje zout. Zet een deksel op de kom (of dek af met een bord) en schud stevig, zodat de tomaten licht kneuzen. Laat tien minuten staan. Zo krijgen ze nog meer smaak en sap.
  3. Doe de burrata en ricotta in een maatbeker. Steek opnieuw het multimes op de bamix® en mix tot een luchtige, gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de whipped burrata over een mooi bord of schaal. Schep hier de tomaten overheen en druppel de basilicumolie er royaal over. Serveer direct – eventueel met lekker brood erbij.