Reuzenpancake met bosbessen

Ingrediënten

» 4 eieren
» 160 ml melk
» ± 30 g suiker
» 100 g bloem
» 1 koffielepel vanillearoma
» 1 snuifje zout
» 1 biocitroen
» 1 eetlepel boter
» Bosbessen
» Poedersuiker
» Lemon curd als afwerking

bamix reuzenpancake met bosbessen

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem en de suiker in een grote kom. Voeg er de melk, de eieren, het zout, het vanillearoma en de citroenzeste aan toe. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en mix het pancakedeeg op hoge snelheid.
  2. Plaats de gietijzeren pan in de oven. Voeg er na enkele minuten de boter aan toe om de pan in te vetten. Giet er dan het pancakedeegmengsel in, bestrooi met wat verse bosbessen en schuif 15 tot 20 min in de oven.
  3. Serveer meteen, met poedersuiker en schijfjes citroen.

Nice cream met watermeloen

Ingrediënten

» 2 bananen
» 1 kleine watermeloen
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» Het sap van 1 limoen
» 3 eetlepel amandelmelk

Bereiding

 

  1. Snij de banaan in schijfjes, doe ze in een zakje en leg dat in de diepvries.
  2. Snij twee tot drie plakken watermeloen in grove stukken.
  3. Doe de bevroren schijfjes banaan in een kan, voeg er het limoensap, de esdoornsiroop, de amandelmelk en de blokjes watermeloen aan toe.
  4. Schuif de mengstaaf op de bamix en mix de bereiding tot je glad ijs krijgt.
  5. Serveer meteen in een kom of giet het ijs in een pot en bewaar het in de diepvries.

Naan met knoflook

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 10 min

» 285 g Griekse yoghurt
» 250 g zelfrijzend bakmeel
» 1/2  koffielepel zout
» 3 eetlepels gesmolten boter
» 2 teentjes knoflook
» 1 koffielepel koriander of fijngesnipperde verse peterselie

Bereiding

 

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, de Griekse yoghurt en het zout in de SliceSy van de bamix. Mix tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
  2. Verdeel het naandeeg in acht gelijke porties. Bestrooi je werkblad met fijn laagje bloem. Vlak elk deegbolletje af met een deegroller. Zorg dat je een platte, ovale vorm van zo’n 3-4 mm dik verkrijgt.
  3. Laat een antiaanbakpan op een gematigd vuur opwarmen. Leg er dan een deegportie in en laat die aan elke zijde drie minuten bakken. Doe zo verder tot alle naanbrood gebakken is.
  4. Meng de gesmolten boter en de fijngesneden knoflook in een kom. Besmeer elke naan met lookboter en werk af met wat koriander of versnipperde peterselie.

Geglaceerde kersentiramisu

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 25 min – Kooktijd: 15 min

» 600 g ontpitte kersen
» 250 g mascarpone
» 100 g speculoos
» 100 g suiker
» 40 g witte chocoladekrullen
» 3 eieren
» 2 eetlepels kirsch
» 1 eetlepel honing

Bereiding

 

  1. Verwarm de kersen samen met de honing gedurende 15 min in een pan op een gematigd vuur.
  2. Klop de mascarpone zo’n 5 min met de Bamix (klopper) zodat hij lekker romig wordt. Voeg er de kirsch aan toe en roer goed.
  3. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de suiker door de eierdooiers met de Bamix en de mengstaaf. Roer de geklopte dooiers voorzichtig met een bakspatel door de mascarponecrème.
  4. Klop het eiwit met de Bamix tot sneeuw en roer het ook met een bakspatel door de mascarponecrème.
  5. Strooi een bodempje grof gehakte speculoos in de glazen, doe er daarna een portie kersen met hun sap boven en dan de mascarponemousse. Plaats minstens 5 uur in de koelkast, bestrooi met de wittechocoladekrullen en serveer.

Aardbeienmousse (keto)

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 20 min

» 250 g aardbeien
» 250 ml verse room 30% vet
» 60 ml warm water
» 3 eetlepels stevia
» 3 eetlepels poedergelatine
» 2 koffielepels citroensap

Bereiding

 

  1. Meng de poedergelatine met warm water en laat daarna minstens 5 min rusten.
  2. Mix de aardbeien, de stevia, het citroensap en het gelatine-watermengsel met de Bamix (met het stermes) in een eerste kom.
  3. Klop de room met de Bamix met klopper in een tweede kom. De room moet goed stijf zijn.
  4. Roer de opgeklopte room voorzichtig met een bakspatel door het aardbeienmengsel. Verdeel je aardbeienmousse over de schaaltjes en plaats ze minstens 5 uur in de koelkast voordat je ze serveert!

Frambozenconfituur met chiazaadjes

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 10 min – Kooktijd: 10 min

» 250 g frambozen
» 3 eetlepels esdoornsiroop
» 2 eetlepels water
» 2 eetlepels chiazaadjes
» 1 koffielepel vanille-extract

Bereiding

 

  1. Doe de frambozen en de twee eetlepels water in een pan en verwarm op een matig vuur. Roer af en toe en laat gedurende een tiental minuten koken.
  2. Haal de frambozen van het vuur. Doe ze samen met de chiazaadjes, de esdoornsiroop en het vanille-extract in een kom. Mix met de Bamix tot je een puree verkrijgt.
  3. Giet de confituur in een bokaal met hermetische sluiting en zet die enkele uren in de koelkast. Je kunt de frambozenconfituur met chiazaadjes een week in de koelkast bewaren.

Bananenijs met stukjes walnoten en chocolade topping

Ingrediënten voor 4 personen

» 4 rijpe bananen

» 2 el honing

» 2 tl vanillepoeder

» 2 repen donkere chocolade

» 50 g walnoten (ongezouten)

Voorbereiding

Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.

Steek de stukken in een diepvrieszak en vries voor minimum 5 uur in.

Bereiding

Mix de grote stukken ingevroren banaan met de bamix (multimes).

2 Voeg de honing en het vanillepoeder toe en mix het geheel tot een gladde massa.

3 Gebruik de bamix SliceSy om de walnoten en chocolade in fijne stukjes te verkrijgen.

4 Haal de walnoten nog even door het ijs.

5 Voeg de stukjes chocolade toe als topping bij het opdienen van het ijs.